Всички въпроси за вилата.
Извинявам се, че отварям поредната таква тема, но не можах да намеря решение в другите такива.
Значи ситуацията е следната - вилата се намира на билото на селото. До нашата вила има още 5 вили, като до всички има прокаран водопровод от селото, като ние сме последни на опашката, ако мога да се изразя така. Проблемът е че вилата се намира на около 50 метра височина от основния водопровод, а и сме в най-ниската точка от останалите вили, и когато някой от тях пусне вода при нас не стига нищо. Идеята ми е да сложа хидрофорна помпа, така че да съм независим от останалите съседи. Според Вас, дали ще стане това, което съм замислил и ако да, каква помпа ми препоръчвате да взема . Ако е от значение - налягането на водата е много ниско. :roll:
negramoten - специалист
Само помпа няма как да ти върши работа. Трябва съд за вода, който да се пълни с вода от водопровода и помпа след него, която да е свързана с водопровода на твоята къща, така, че когато си пуснеш водата някъде в къщата помпата се включва и ти осигурява необходимото налягане от хидрофора, който обикновенно седи в мазето или някъде около мястото, където водата от водопровода влиза в къщата. Обикновенно размера на съда за вода се съобразява с количеството използвана вода, както и количеството вода, което може да достига до къщата, за да напълни хидрофора, така, че винаги да имаш резерв, защото най-вероятно хидрофора ще се пълни през ноща, когато няма консумация от околните вили. формата и размера на съдовете се съобразява и с вратите, през които трябва да мине, за да се озове на мястото за експоатация вътре в къщата. Може да се ползват и 2-3 по- малки съда закачени един за друг, ако не може да влезе един голям. Обикновенно се слагат и филтри за водата. Има кварцови, които се самопочистват и след тях може един копринен или друг, за най-дребните частици. Освен това за следене на нивото на водата в хидрофора се използват обикновенно два поплавъка, които да спират и пускат притока на вода към хидрофора. Един електронен на дъното, които следи налягането на водата върху дъното на хидрофора и така определя нивото на водата и един механичен отгоре, който действа на принципа на поплавъците в тоалетните. Така няма шанс да се наводниш. Те това е в общи линий май.
Значи да разбирам, че не може да сложа такава помпа към основния водопровод, тръбата на който свършва при нашата вила, така че да имам вода по всяко време :?
NeoBoss - специалист
можеш само при положение че си сигурен че до там стига вода но просто няма налягене и да да я да я всмукнеш че да дойде при тебе :lol:

та затова най добре със съд , като е хубаво да прецениш колко вода ползвате фамилията там зада не се застоява много вода във съда
negramoten - специалист
Няма да стане само с помпа. Трябват си и другите работи. :)
Имаше май един човек от форума "hydro", дето май с такива неща се занимава, ама не съм сигурен.
hristomirov - специалист
Аз съм се спасил така: 400л. резервоар,който го пълня с обикновенна помпа и се намира на около 2м.над нивото на инсталацията.Съда е отворен,с обикновен капак за да не влизат боклуци,без поплавъци и филтри.Водата ми стига за около 2-3дена,но не пия от там.Мислех да направя пълна автоматизация,но се отказах и съм много доволен.Преди това имах хидрофорна система ,но съм я изключил напълно,тъй като имам и проблеми с тока.Налягането не е мн.голямо ,но е задоволително за домакински нужди.Имам преливник който ми сигнализира да изключа помпата,ключа за която е монтиран на удобно във вилата място.
Ми ...това е-сведох всичко до най-простия ,евтин и сигурен за мен вариант-помпа,ключ,резервоар.Дори помпата ми е от най-китайските струва 30лв':)'Между другото,ако искаш добро налягане можеш да закачиш хидрофора след водомера,но при условие че често спират водата ще имаш проблеми често,а и комшиите ти няма да истанат очаровани...':wink:'
may - напреднал
Сложихме хидрофор на вилата, защото налягането понякога е слабо и понякога спира водата. Вързахме я след водопровода. Има схеми за връзване. Варела е 200 литров. И ние не пием от там, но я използваме за кухнята и банята. С нея ще мога да сложа и бойлер тая година. Шумни са, но вършат работа. Мойта е 120лв. С цилиндър е. Не сложих поплавък , защото не я използвам постоянно, но ще е по-удобно.

Тема "Хидрофорна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: