Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
onzi112 - напреднал
Здравейте колеги.И аз се присайдиних към онези които действат преди да се поинтересуват какво да правят и как да го направят.Става въпрос че миналата година реших и аз да си посадя тревичка на вилата.Сега когато стана грозна гледка реших да се поинтересувам как да го направя правилно.Изчетох всичко из форума и доста ми станаха ясни някой работи .
Много мерси на колегите коит са отдеили време да споделят опит.
Сега вече изградих план за действие .От четенето останових че когато нещо не върви по добре да започна от начало зада не се води изгубена битка.

Злед няколко дни започвам тотално унищожение на старата с РАУНДЪП .
Миналата година съм прекопал (ръчно 500 кв.) преди да я посадя .
Сега дали е необходимо да прекопавам на ново или ще стане да мина отгоре с фрезата само.

По късно ще кача снимки.
pavkatay - майстор
няма нужда според мен от излишно използване на препарати. ако наръсиш с раунд -ъп трябва да изчакаш 10-15 дни да подейства. после пак трябва да прекопаеш и да изхвърлиш мъртвите тревни чимове. по добре го направи, но без упражнението с раунд-ъп-а. и може да споделиш какво си сгрешил миналата година :)
filmatoplo - майстор
Комшията имаше полянка в двора райграс , позастаря там за 2 години - сега я фрезова със фрезата и я зася наново и валира . Забравих -като я фрезова с един търмък гребло пообра малко окосената трева,клечки и камъчета.
onzi112 - напреднал
pavkatay написа:
няма нужда според мен от излишно използване на препарати. ако наръсиш с раунд -ъп трябва да изчакаш 10-15 дни да подейства. после пак трябва да прекопаеш и да изхвърлиш мъртвите тревни чимове. по добре го направи, но без упражнението с раунд-ъп-а. и може да споделиш какво си сгрешил миналата година :)
Цялата ми грешка е че миналата година малко потходих небрежно и несериозно към начинанието.

Несъм ториол и не валирах .
С поливането също несериозно се отнесох .
На есен вообще не окосих тревата и на пролет беше грозна картинка.

Сега съм си взел поука и доста чета по темата .
Първоначално смятам да онищожа излагацята от миналата година :-D :-D :-D

После ще автоматизирам напоителната система .
След тези операции ще пристъпя към засяването.

Още несъм качил снимки понеже не съм направи такива на сегашното състояние на "" ЛИВАДАТА"" :lol: :lol: :lol:
pavkatay - майстор
onzi112 написа:
....Първоначално смятам да онищожа излагацята от миналата година :-D :-D :-D

....:
това добре. просто го направи с лопата а не с раунд-ъп-това имах предвид :-D
onzi112 - напреднал
Нямам сили за лопатата :? :? :?
По принцип ще копувам мото фреза ( малка ) за целта .
Дали ще стане само с фреза ??
pavkatay - майстор
тук нямам опит. да кажат работилите с тази фреза. но ако ще я купуваш само заради това ....не знам :?
Johny - майстор
onzi112 написа:
Става, защо да не става. Аз всичко копая с фреза. Ако фрезата е много слаба и лека, ще се наложи да повтаряш. Ако ти позволяват финансите, вземи си по-мощна.
onzi112 - напреднал
Johny написа:
onzi112 написа:
Става, защо да не става. Аз всичко копая с фреза. Ако фрезата е много слаба и лека, ще се наложи да повтаряш. Ако ти позволяват финансите, вземи си по-мощна.
Спрял съм се на едно моделче с тези данни.

Двигател МТD ThorX 45 OHV 1-цил. 4-такта
Работен обем 139 см³ 4.5к.с. / 2.2 kW
Работна ширина 40 см
Брой мотички 4 Х 4 от пружинна стомана
Диаметър на мотичките 30.5 см до 16 см
Скорост 120 об./мин с авт.рег.на оборотите
Максимално накланяне до 20 гр.
Колела 180мм. 7”
Предавателно число на редуктора 1:24
Съединител Ръчен, конусен; 1 скорост(напред)
Гориво/Обем на резервоара (л) Бензин /95 1.4 л
Разход/Време на работа 2 часа
Система на запалване Ръчно
Ниво на шума 90dB
Габарити L x W x H в мм
Тегло 34кг
Произход Германия

Изображение
Johny - майстор
В този ценови диапазон това смятам за по-добро. Задната скорост е много полезна за маневри на малко пространство. По-мощна е. Значи може и много и малко. Това, че е българска да не те притеснява, защото двигателите са вносни.

Тема "На ново тревна площ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: