• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
torbalan - Дървен философ
мхм
че аз върху нешкаплован картон (само снадките са шпакловани) минах първо с разреден латекс, после с нормален
и изглежда далеч по-добре...

купих най-евтиния бял латекс... "нинахим" май беше производителя :)

да не би да си го снимал малко, след като си го боядисал?
тогава винаги е на петна :)
sasooooooooo - "специалист"
Нинахим латекса е мнооооого хубав. Наистина е евтин, но е един път.
Валяка е с дълги влакна, и друг път съм боядисвал стени, но такъв проблем не съм имал. Повторих още две ръце с латекс на Мегахим /по-рядък от този на оргахим / отново има петна ,но на други места .Това ми е първия таван от гипсокартон и тоя проблем с боята така ме демотивира , :cry: че дълго време ще го помня.
housedoktor - майстор
Розовият грунд ли използва? Как го разреди ?
Гецата - помощник
Аз мисля,че трябва да изсъхне първо и тогава да го огледаш за петна.Струва ми се,че е мокър още.Кога го повтаря?
Грунд леко две ръце и след 24 часа латекс две ръце през 2 часа, тавана е напълно изсъхнал на снимките.

Прикачен файл

Заснемане155.JPG
Заснемане155.JPG (12.05 KиБ) Видяна 10982 пъти

Прикачен файл

Заснемане6885.JPG
Заснемане6885.JPG (15.55 KиБ) Видяна 10982 пъти
housedoktor - майстор
Това е много изпитана комбинация.Сигурен ли си,че разреди грунда 1:10 ??
hetfield - напреднал
100% си прегрундирал картона и за това се получават гланцови участъци които трудно покриват . Когато се нанася грунда,той трябва да се втрие, за да може да проникне дълбоко в основата,а не да се намляска как да е. И другото което е,че няма абсолютно никакъв смисъл, да грундираш картона два пъти.
Pinto - специалист
Мисля да правя вътрешна изолация на външната стена с гипскартон. Ще се шпаклова само където се свързват плоскостите. Това до тук от майсторите. За мен остава боядисването с латекс - бял. Прочетох доста теми из форума, но съветите са противоречиви, а искам да уточня преди да започна да боядисвам.
1. С грунд или направо латекс
2. Горе-долу колко пъти се минава гипскартона, за да стане добре
3. Препоръчайте марка латекс. Из темите май са споменати всички налияни на пазара.
Ако пък има подробно описано и не съм го намерил, дайте препратка
housedoktor - майстор
1 С грунд ,но като спазваш инструкциите.Желателно е латекса да е от същият производител
2.Две ръце след грундиране -това е при добър латекс.Необходимо е да се изчака между отделните ръце докато изсухне предишният слой.Чети инструкциите на производителя,най вече относно разреждане.Не забравяй да разбъркаш добре
3.Зависи от бюджета ти -има писано много по въпроса
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Проблем с боядисването на гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: