• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Илиян Илиев™ - майстор
Поразтърси инфо из нета за машините, които "печатат" стотинки. Все ще е споменат материала на матрицата. Иначе по памет от филми по дискавърито май е нужен натиск между 20 и 40 тона. Бая здрав материал ще е нужен за да сплеска така монета. А колко пари ще излезе гравюрата на такава яка матрица не знам.

Даже споменаха, че е финансово неизгодно да се правят машини за фалшифициране на монети поради горните причини. Демек за да успееш ще са ти нужни доста парички. За това и въпросните машини прибират едното левче(евро).

Успех все пак. Ще е интересно да публикуваш резултата.
pavkatay - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Поразтърси инфо из нета за машините, които "печатат" стотинки. Все ще е споменат материала на матрицата. Иначе по памет от филми по дискавърито май е нужен натиск между 20 и 40 тона. Бая здрав материал ще е нужен за да сплеска така монета. А колко пари ще излезе гравюрата на такава яка матрица не знам.

Даже споменаха, че е финансово неизгодно да се правят машини за фалшифициране на монети поради горните причини. Демек за да успееш ще са ти нужни доста парички. За това и въпросните машини прибират едното левче(евро).
Успех все пак. Ще е интересно да публикуваш резултата.
малко е извън темата, но допреди 3-4 години всеки месец обменях по няколкостотин лв в БНБ. за три години ми се е случвало няколко пъти да подписвам протоколи за конфискуване на фалшиви.......... 50 стотинки. винаги молех да разгледам фалшификата и ми го даваха -никаква разлика. улавяше го монетоброячната машина. хората от банката казваха, че това е нещо нормално-много фалшиви монети от 50 ст. имало. а с флшиви банкноти почти не се сблъсквали, защото просто хората обръщат внимние на банкнотите, а на монети-не
Стефан - майстор
prokop4o написа:
матеряла който ще бъде премазван е мед
та въпроса ми към вас е: от какъв материал трябва да са валовете и от каде мога да си ги закупя
Все пак, кажи каква е крайната цел, за да имаш конкретна помощ. Иначе темата става говорилня, и всеки си фантазира.
Johny - майстор
Как се паравят парите

Монетите се правят се правят от гладка метална плоча, върху която се отпечатва изображение: процесът е извертен като "сечене на пари". Изображениетос се отпечатва върху метала чрез притискането му между две метални повърхности. насечени матрици. Този метод е открит преди 2600 години, когато са направени първите монети. Матрицата се състои от наковалня и секач. а изображенията са гравирани върху наковалнята на ръка.Днес матриците са част от една огромна електрически захранавана машина преса.
prokop4o - напреднал
Стефан написа:
prokop4o написа:
матеряла който ще бъде премазван е мед
та въпроса ми към вас е: от какъв материал трябва да са валовете и от каде мога да си ги закупя
Все пак, кажи каква е крайната цел, за да имаш конкретна помощ. Иначе темата става говорилня, и всеки си фантазира.
колега горепосочените снимки от мен са крайната цел.
prokop4o - напреднал
LazarGanev написа:
Пробвай във "Валентина"
коя е тя колега?
нещо немога да загрея :?
шоп - майстор
Така нареченото валцоване с постигане на желаният от теб ефект, никак не е сложно и направата на валците с малко средства дори почти в домашни условия е възможна.
Медта е мека, така, че и обикновена стомата СТ 45 би ти свършила работа с последваща термозакалка.
Не уточняваш обема на производство, но ако е дребно серийно, може задвижването да е ръчно/ тип ръчен рунд/
Ако машината е професионална е хубаво валовете да ги направиш от инструментална лигирана стомана. Марка стотици. Прътов материял има е Металснаб Илиянци. Може след струговането на валовете да се направи термо, химическа или с ток с висока честота закалка.

Другият вариант, валцоването да го извършваш чрез предварително загряване на заготовката. Топлото валцоване оказва по-малко динамично натовартване на машината от студеното валцоване.

И накрая, как аз бих го направил с минимум средства ако е за мен и не е едросерийино производство. От два застопорени лагера с подходящ размер:-)
Успех
prokop4o - напреднал
шоп написа:
Така нареченото валцоване с постигане на желаният от теб ефект, никак не е сложно и направата на валците с малко средства дори почти в домашни условия е възможна.
Медта е мека, така, че и обикновена стомата СТ 45 би ти свършила работа с последваща термозакалка.
Не уточняваш обема на производство, но ако е дребно серийно, може задвижването да е ръчно/ тип ръчен рунд/
Ако машината е професионална е хубаво валовете да ги направиш от инструментална лигирана стомана. Марка стотици. Прътов материял има е Металснаб Илиянци. Може след струговането на валовете да се направи термо, химическа или с ток с висока честота закалка.

Другият вариант, валцоването да го извършваш чрез предварително загряване на заготовката. Топлото валцоване оказва по-малко динамично натовартване на машината от студеното валцоване.

И накрая, как аз бих го направил с минимум средства ако е за мен и не е едросерийино производство. От два застопорени лагера с подходящ размер:-)
Успех

мн.благодаря за смисления и точен отговор
  • 1
  • 2

Тема "валове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: