От мобилни телефони до цифрови камери
darken_nz - специалист
Ако сравняваме булсата и кабеларите по стабилност
кабелната ги изтрещяха в земята :-D
Може да има малко шум и картината да не е кристална на някои телевизии, но са много по-стабилни.
Сравнявал съм ги вече много пъти и в лошо и в хубаво време.
Поне за моят град това е така.
Вярно булсата имат повече канали и е по - добре картината, но влоши ли се времето гледай какво става и ако ти сложат чинията на кофти място (добре че я преместихме , малко по-добре е)
Разбира се горният пример е за нашата чиния (дето се наложи да я местим), но съм гледал какво става и при други хора.
sstefanov - майстор
Сложи си по-голяма антена!
С моята 1.54 метрова немска чиния нямам никакви проблеми!
darken_nz - специалист
Ок, но не мога да разбера защо онези не си вършат работата?!
Слагат неща, които работят наполовина?
Какво малко ли им са паричките дето искат ?
Наясно съм, че има много по-добри приемници и антени, но това е допълнителен харч :) .
И ако не ти е проблем ще дадеш ли някакъв линк със снимка и модел, марка, че да имам някаква насока като купуваме
:)
sstefanov - майстор
Зависи от цената.
Няма как да ти дам линк, антената е монтирана преди 14 години.
velas - специалист
darken_nz написа:
Може да има малко шум и картината да не е кристална на някои телевизии, но са много по-стабилни.
Аз също редовно сравнявам кабелната (МСАТ) с антената ми и виждам кой окапва първи... :) Кабелната станция е с доста по-големи антени и сигнала при тях спира последен, но до вкъщи има една камара усилватели, които дават фира при лошо време...
Затова ако си сложиш по-голяма и хубава сателитна система, като се развали времето и комшията ще ти звънка по телефона да те пита какво става на мача... :wink:
darken_nz написа:
Ок, но не мога да разбера защо онези не си вършат работата?!
Слагат неща, които работят наполовина?
За без пари - толкова...Не ми се мисли какво ще стане ако се случи проблем със спътника и силата на излъчване му падне с 30-40%...
тонито - специалист
нека някой сега да обобщи(може и нагледни) голямата антена е по-добра от малката защото.....
sstefanov - майстор
Нали вече ти казах:
Голямата антена усилва повече сигнала от спътника (но не и околните смущения) и затова на изхода й има по-добър сигнал.
darken_nz - специалист
leosat varna , те са уж специалисти нали ?
Клиента разчита на тях да си свършат работата нали?
И като такъв има право на избор и на алтернатива и информация!
А не да само да се предложи един вариант, а тези дето искат нещо друго, нещо хубаво- ами да се оправят :-D
velas - специалист
darken_nz написа:
leosat varna , те са уж специалисти нали ?
Клиента разчита на тях да си свършат работата нали?
Наблегнал съм на важната думичка, която характеризира действителността... :)

Повечето наети монтажници могат само и единствено това...монтират си антенката, викат!!! си един на друг - "добре ли е?" - "добре е" и отиват при следващия... Огромен късмет е да случиш на някой с професионално въображение и/или някакъв уред за настройка... Пак ще се повторя - имат огромен късмет, че сигнала от Хелас е силен и лесно успяват да го хванат, т.е. не им е нужна 100% настройка на антената... и при 50-60% тя пак си работи, но при влошаване на времето и остаряването на системата и започват проблемите.
Затова е много наивно да се разчита на наети монтажници - той си взема заплатата+бонуса от монтажа, пука че му дреме как е монтирал...важното е да има бройка...

@тонито
Обобщавам ти показателите по важност:

1. Качество на монтажа и настройката на системата.
2. Качество на техниката - антена, конвертор, кабел, приемник...
3. Големина на антената.

С други думи всяка една сателитна система се изчислява да има запас на сигнала, за да не спира при влошени метеорологични условия или други външни смущения (антирадари, wireless антени и пр.).

А всеки е свободен да потърси дадена услуга от кадърен специалист, за да разчита на качество.
darken_nz - специалист
Именно до тази част исках да стигнем.
Излиза, че трябва ако не си на ти с тези неща трябва да се занимаваш и с булсата и със фирма компетентна в областта и тя става дълга и широка.

А колкото до кабеларката ние сме към нея от наистина дълги годинки и затова мога да твърдя, че ги познавам добре.
Сега смятам да им пробвам цифровия сигнал да го видя как ще е .

Между другото препоръчай ми някоя антена да си имам на предвид какво да търся.
Друго е когато някой с опит в тази сфера те насочи (иначе ментаци има колкото искаш)

Тема "сателитна антена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: