Ел. инструментите. Консумативи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Майтап няма - утре пращам човек да кърти с едно старо Хилти, ама ми се свиди, че имам само едно шило за него - много трудно намирам със стария захват - хексагон. Пък за китайците изобщо не ми е свидно - те са два милиарда и са евтини :-D
mirk - майстор
Nikolow написа:
Ще се разбере истината за съединителя като го отворя за смазване.Обещавам снимки отвътре.
Оставам с впечетление ,че доста хора ползваме за професионални нужди по едно китайче.Май точно в диапазона на леките къртачи китайците са уцелили златната среда качество/цена.
Няма да е лошо да го покажеш и отвътре. Моя е още в гаранция и не искам да го отварям че смятам да се възползвам от гаранцията :lol: Смазването с прясна грес при всяко слагане на бургия или шило достатъчно ли му е. :?
dgd_bg - помощник
Здравейте ! Значи райдер ще е , за RTR никой нищо хубаво не каза май .РТР го видях на живо, енхела в метро го има а райдера ще ходя в Бургас да се огледам къде ще го открия . Колебая се между райдер RDP-HD11 и RD-HD01. Втория пишат че е със защита от заклиняване за първия все още не е ясно май . RD-HD11 и RDP-HD11 за един и същи ли става дума ?
sasim - специалист
Einhell-a e железен и аз го имам от около две години някъде и доста работа е свършил.Пробивах дупки в плочи с него саборих стената на един балкон, плочи в банята и още какво ли не.Сервиз има в София намира се в квартал Орландовци.Спецялно от жълтата серия на Einhell съм много доволен имам е идин флекс 850 W който кара интензивно рязане вече 6-та година без никаква подръжка.
Nikolow - напреднал
mirk написа:
Nikolow написа:
Ще се разбере истината за съединителя като го отворя за смазване.Обещавам снимки отвътре.
Оставам с впечетление ,че доста хора ползваме за професионални нужди по едно китайче.Май точно в диапазона на леките къртачи китайците са уцелили златната среда качество/цена.
Няма да е лошо да го покажеш и отвътре. Моя е още в гаранция и не искам да го отварям че смятам да се възползвам от гаранцията :lol: Смазването с прясна грес при всяко слагане на бургия или шило достатъчно ли му е. :?
И моя е в гаранция,ама няма грижи.Смазването на опашката е задължително,като свършиш забърсваш хубаво каналите.
След известно време се усеща как чукането започва да отслабва,като позагрява смазката леко изтича от местата където е нужна,и центрообежните сили я изхвърлят настрани и в крайна сметка няма мазане,повече триене и по-малка сила на удара.Затова разглабяне и смазване,то и за това някой фирми искат да им носиш машините на профилактика в края на първата година.Професионалните големи къртачи са на маслена баня,тоест смазването е с течно масло което се налива.Има едно прозорче с мин и макс което показва нивото на маслото.
mirk - майстор
Аз съм забелязал че след въртене на превключвателя от горе за спиране на въртенето после трудно включва в режим къртене - машината си трака не се върти и при натиск на шилото не кърти :? странна работа. След неколкократно превключване на въпросния превключвател се оправя. Чакам го да спре напълно и да го нося в магазина :lol:
lz1tar - специалист
ЗА Еихелите в Пловдив сервиз няма-на книга има но лелките работещи там въоще не са в час.Взеха ми 20лв и я свършиха като кучето на нивата.Еихелът за тези пари е супер-с него направих елинсталацията на 1 нова кооперация-12апартамента,гаражи и т.н-къртене на поразия и всичко останало.Освен това смених инсталациите и таблата на 10-12 панелки и го счупих от мой будаллък.Недостатъкът е че е тежък
marian1 - майстор
Като гледам, какъв им е сервиза на Айнхел, с двете си ръце задрасквам тази марка! По добре е да си вземеш Райдер, няколко пъти съм ходил до сервиза им, ако нямат части,разглобяват машина-не са ме връщали....е какво повече искаш? Днес се обадих в Айнхел - ( дали не се превежда "Един Ад"? ) части? НААААЙН ....е аз да почивам ли? Добре че тези на райдер са подобни :lol: :lol: :lol: ХАААААА Работииииим!

П.С.
mirk написа:
Аз съм забелязал че след въртене на превключвателя от горе за спиране на въртенето после трудно включва в режим къртене - машината си трака не се върти и при натиск на шилото не кърти :? странна работа. След неколкократно превключване на въпросния превключвател се оправя. Чакам го да спре напълно и да го нося в магазина :lol:
няма да се косиш,този превключвател малко се поизносва,ако имаш сръчни ръце се оправя и само това е кусура на тези.....
rolls - специалист
marian1 написа:
...Днес се обадих в Айнхел - ( дали не се превежда "Един Ад"? )...
От немски "ад" - Hölle или Hoelle. Чете се "хьоле". Стига сте писали глупости за това един ад. Иронията е ясна, ама преди време видях един бухал пак го беше писал т'ва да единия ад ... :evil: и го приемаше на сериозно ...
marian1 - майстор
:-D е-е-е колега,не се засягай, то мойте познати в сервиза на ХЕЛ`ТИ ако ме чуят - сигурно няма и да ми продумат тогавааа :lol: :lol: ами колегите които не са имали пари и са бос(и)?

Тема "Съвет за избор на къртач ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: