Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
bat_al_a - специалист
Работил съм и с трите,
първоначално бях почнал с тази на Изомат(гръцката ХИзолация), ама след като пробвах Акрофлекса и Акватопа 4, нямат разлика в качеството в сравнение с вносните акрилатни аналози, само в цената естествено :) ОСБито се обработва направо с гъст материал,няма нужда от грундировка като първа ръка, залепва изолацията просто перфектно върху него. Даже може да не му слагаш нищо отгоре, това си е готова и крайна 100%тна изолация. Само по надките на ОСБитата слагай армираща мрежичка, обмазана а изолацията, която да "играе" ролята на връзка между ОСБитата. За 3-я ти въпрос ти сам си отговорил във въпроса ти:)) Точно след замазката и преди плочите, лепят се съвсем спокойно гранитогрес( или каквото и да е) можеш само за всеки случай да положиш върху изолацията едно циментово мляко.
vipltd - специалист
Колеги,
Ако върху изолацията ще се лепи гранитогрес,то хидроизолацията трябва да е на циментова основа.
Така наречената "течна гума" изисква и циментова замазка.
Не може върху битум или асфалт да се лепят плочки с теракол.
Ако се направи,ще е до пладне.
bat_al_a - специалист
Колега vipltd,

никой не говори за битумната "течна гума", а става въпрос за акрилатната, или т.нар. акрилатни хидроизолации.

Значи колегите от западните държави и щатите под течна гума визират именно двата вида изолации:
1.битумни пасти с голямо съдържание каучуци(било SBS, било хлорпрен - обикновено най-добрия и първия в света е на американската фирма Du pont, именно от такъв каучук се правят водолазните неопренови костюми, било пластифициран акрилат, било Latex- oт него пък се правят презервативите и т.н.)
и
2.Втория вид са по-горе споменатите акрилни мазани(пастообразни) изолации.

Наистина върху асфалт, само покрит със замазка би могло да се налепят плочки или гранитогрес или каквото и да е, въпреки че имаше една руска, че мисля и в България съм чувал се прилага технология за лепене на паркет върху(с) асфалтова битумна паста, да не говорим, че битума е канцерогенен продукт, в смисъл не е подходящ за вътрешно приложение, и си представи какав кеф е да си имаш няколко пласта асфалт под леглото в спалнята примерно:)
arai - специалист
Залепи си един пласт газопламъчна хидроизолация с посипка, направи си една тънка замазка с наклонче и си готов.Кво толкова има да се философства за тази козирка.
bat_al_a - специалист
Колега Аrai,

и това което казваш е вариант. Защо да не "философстваме" по въпроса, нали в спора се ражда истината, а и освен това мисля, че именно затова са тези форуми - обмяна на опит, взаимопомощ, мнения, дори ако щеш го наречи за да се "пофилософства" над даден проблем.
Айде да бъдем от тези съветници или "майстори", където търсим и ако знаем - предлагаме по-нови и усъвършенствани технологии, а не докато свят светува да мажем всичко с баданарката с асфалта или с горелките и мушамите.
pipbel - майстор
bat_al_a , аз така и не успях да си уточня 3-я въпрос :?
Може ли малко по-подробно от
можеш само за всеки случай да положиш върху изолацията едно циментово мляко
Опиши ми please (като за бавно развиващ :) ) какво точно да направя след като положа 3-те слоя от течна гума понеже задължително смятам финишния слой да ми е с гранитогрес.
Благодаря
bat_al_a - специалист
Може съвсем спокойно да се лепи гранитогрес гарантирам на 100%, лепил съм доста пъти. Ако желаеш за всеки случай положи (обмажи) последния слой с циментово мляко или друг вариант ако искаш да се "подсигуриш" посипи докато е още "мокър" и неизсъхнал 3-ия последен запечатващ слой на изолацията с пясък, след като изсъхне помети излишния пясък и отгоре си лепи вече каквото пожелаеш :)
vipltd - специалист
Не мога да си представя как върху "течна гума"се лепи гранитогрес
с лепило.Ако "обмазването с цим.мляко е замазка,може.
Или се прави един вид посипкова изолация.
Според мен,препоръчаната изолация е много еластична,идеална е за плоски покриви,но без плочи.
bat_al_a - специалист
Здравей VIPLTD, не е нужно да си го представяш :)
Не говоря за замазка, мажеш с акрофлекс, и направо върху него лепиш с лепило за плочки гранитогрес, пробвай и ще ти се "изясни" :)
vipltd - специалист
Нищо против самата ХИ нямам.
Стори ми се,че я предлагат като последен завършващ слой.

Тема "питане за плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: