• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Имам голям проблем с влагата. По дължината на цялата стена от страната на терасата, през зимата избива влага, на височина около 20 см.от пода. А на съседа отдолу едва не му падна тавана, след големите дъждове тази зима.Терасата е с 10см. фибран, армирана замазка, два пласта воалит, изравнителна замазка с мраморно брашно, и най-отгоре е поставен гранитогрес. Моля дайте ми съвет, какво още може да се направи, по възможност без да почвам отначало!!!
vipltd - специалист
Явно под гранитогреса нещо не е наред.
За целта обработете си фугите,ако има напукани,олющени.
Минете с течна ,безцветна хидроизолация фугите,ако искате нацяло.
Няма смисъл да къртите.Заводската гаранция е 5 години.Няма да има
влага ,камо ли да потече,а и повърхността остава постоянно суха,водата не я мокри.При обработката гранитогреса не променя цвят и блясък.
Каква точно течна хидроизолация предлагате и от къде мога да я купя? За isonem ms 80 ли става въпрос. Видях че сте я предлага ли като добро решение, за подобни проблеми, но не знам от къде да я купя. На нашия пазар има ли подобен продукт? Предварително благодаря!!!
bat_al_a - специалист
Моля дай малко снимки, да се опитаме да помогнем с каквото можем:)
Ако имаш фуги, влага може да влиза през тях, и по фугата та чак до тавана на комшията ти. Или може би трябва да обработиш този борд от 20 см с някаква изолация и малка прилежаща част от терасата към него, най-добре пусни някоя снимка.
Аз имах същия проблем-тераса с плочки ,под нея част от хола.Протече и долу стана мазало.Намерих в нета този сайт www.mackint-bg.com .Ползвах импрегнатор WATER SEAL /качвам и снимката му/.След последните дъждове нямам проблеми .Така че пробвай

Прикачен файл

water seal.jpeg
water seal.jpeg (9.35 KиБ) Видяна 9067 пъти

Прикачен файл

water seal.jpeg

Прикачен файл

water seal.jpeg
Извинете за повторението ама нещо оплесках при качването .
Съжалявам но не ми дойде на ум да направя снимка като беше мокро. Сега изсъхна. Този Water seal какво представлява, върху фугите ли се нанася, или направо върху целия гранитогрес? На сайта нещо не намирам точно този продукт!
Jeorjina - помощник
Здравейте,
като за начало на моя проблем реших да се допитам до Вас -майсторите!
Живея в ново строителство от почти 2,5год. Терасата е изпълнена от строителя. Тази пролет след една буря една от плочките на терасата се счупи и познайте какво установих?! Под плочките фибрана се вижда - няма нито мазилка, нито лепило. Тук таме е пляснато нещо като теракол и отгоре плочките, чийто фуги на доста места са се напукали и изронили.
На въпросът ми към строителя да си отстрани дефекта и да се ревизира изцяло терасата ми бе отговорено, че това си е текущ ремонт,който си оставал за моя сметка. А що се отнася до това, че фибрана се вижда- това категорично доказвало, че сградата е изолирана. Питам се от какво? Зимата в апартамента под нас се настаниха собствениците,чийто оплаквания доведоха строителя който от немай къде запълни фугата, там където беше изронена. А то, крайно недостатъчно продължава да се просмуква и да наводнява както съседите така и нас.
Убедена съм , че имам право, но не зная към кого да се обърна и как да напиша заявлението-тъжба, която освен до строителя, не зная до кого другиго да адресирам, за да добие ефект-самото ревизиране на терасата?
pavkatay - майстор
Jeorjina написа:
...... Убедена съм , че имам право, но не зная към кого да се обърна и как да напиша заявлението-тъжба, която освен до строителя, не зная до кого другиго да адресирам, за да добие ефект-самото ревизиране на терасата?
Малко е тъжно и с нищо не помагам,но положението у нас е такова ,че можеш да се оплачеш само тук
http://www.armenskipop.net/
Jeorjina - помощник
Е, аз така ако го карам и се предавам при всяка спънка........?
За какво да живея!?
  • 1
  • 2

Тема "Хидроизолация открита покрив-тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: