Много интересна и все по-често дискутирана тема.
bullet - специалист
Дайте някаква идея как да се обреже нареден ламинат към стената, защото е започнал да подпира, откъм тесните страни на ламелите. Т.е. ще е голям зор с разглобяване. :?
sspoko - специалист
Каква е основата под ламината? С малка шлифовалка и съответния диск.
bullet - специалист
Основата е бетон, циментова замазка и подложка 3мм. А къкъв трябва да бъде съответния диск и няма ли да пречи главата на шлайфа, щото трябва да се отнемат не повече от 2см.
evdoki - специалист
Аз бих го отрязъл с малък ъглошлайф и диск за неметал. Минуса е че ще има дим. Може да ползваш и пасвател с изместена дръжка но накрая на упражнението ще го хвърлиш
bullet - специалист
И на мен първата ми идея беше с пасвател. За шлайфа съм малко скептик, ама ако няма други предложения ще пробвам и двата варианта
Chefo77 - майстор
Малък ъглошлайф и диск за дърво или алуминий с възможно най-много зъби. Като отрежеш едната дъска, изкарай парченцето и набий хубаво камичка - да не се събере ламината върху диска ти и да го блокира. Ако беше във Варна, щях да дойда да го отрежа аз, да не се тормозиш :)
bullet - специалист
Chefo77 написа:
Ако беше във Варна, щях да дойда да го отрежа аз, да не се тормозиш :)
Оценявам го, Благодаря.
ivanovrg - специалист
и на мен скоро ми се наложи да режа един ламинат
но при мен беше на границата с теракот,та го отрязах със ръчен циркуляр

на местата недосъпни за циркуляра използвах малък ъглошлайф с един много интересен диск
по късно ще го снимам и ще го пусна и ако някой знае от къде може да се намери това чудо ще е полезна информация
ivanovrg - специалист
ето снимки на диска с който рязах ламинат
доста е изхабен,но добре се справи с работата

Прикачен файл

100_4576.JPG
100_4576.JPG (27.42 KиБ) Видяна 5266 пъти

Прикачен файл

100_4577.JPG
100_4577.JPG (37.95 KиБ) Видяна 5266 пъти

Прикачен файл

100_4578.JPG
100_4578.JPG (35.94 KиБ) Видяна 5266 пъти
PLOCHKATABG - специалист
Във всяка железария, 5 кинта. Много опасно желязо, прави много големи удари, внимавай с него !

Изображение

Тема "Рязане ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: