Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Naskata - специалист
pavkatay написа:
Mapek написа:
Да косиш тревата през ден ми звучи меко казано несериозно
:wink:
несериозно е твърдениет ми , ако не си гледал морава. през летния период при интензивно поливане и правилно торене кося нормално 2 , а понякога три пъти седмично. има ограничение да не отнемаш наведнъж повече от 1/3 от тревата. за да поддържаш височина трябва по-често косене. имам и снимки на моята трева тук някъде. така,че твърдеието ми е СЕРИОЗНО и подплатено с факти а не с голи приказки :wink:
+ 1
pavkatay - майстор
onzi112 написа:
По принцип искам тревна площ да направя понеже когато я купих вилата тя приличаше на къщата на ужасите а двора на джунгла .
В двора не е било стъпвано 10 години .
Нямаше никакво лице.
лелееее ,колега, ами ти си съсипал прекрасната ливада, за да сееш култивиран треволяк :lol: . трябвало е само да косиш и да отстраняваш по-грубите плевели. и така ще стане, ама в по-градски стил и с повече хамалогия :)
onzi112 - напреднал
[/quote]лелееее ,колега, ами ти си съсипал прекрасната ливада, за да сееш култивиран треволяк :lol: . трябвало е само да косиш и да отстраняваш по-грубите плевели. и така ще стане, ама в по-градски стил и с повече хамалогия :)[/quote]

Наистина е така колега :? :? :? :? . Ама вече е късно .
Както започнах темата , вообще преди това не се поинтересувах.Тръгнах на ново да откривам "ТОПЛАТА ВОДА ".
Комшията зад мен не прави никаква поддръжка. Изчаквая да стане 1м да си пръсне семената и я коси 1-път в годината с коса без никакво поливане ,валиране и другите рботи. Доста му е фиинна тревичката а бурените са рядкос.
А на мойта имам чуството че несъм хвърлял тревни семена а за плевели.
pavkatay - майстор
то и в натуралната ливада можеш да ползваш селективен хербицид и така пак ще имаш само житни растения-обикновена трева :)
onzi112 - напреднал
pavkatay написа:
то и в натуралната ливада можеш да ползваш селективен хербицид и така пак ще имаш само житни растения-обикновена трева :)
Както писах по горе 'опитах се да открия топлата вода " :lol: :lol: :lol:
Сега съм си взел поуки .
Само дето нямам свободно време .
Преди 3 седмици се жалвах на съседите че ми е намаляла работата почти на 0 а сега съм направо претурупан за което не се оплаквам :) :)
onzi112 - напреднал
Днес малко започнах от средата към началото . Направих си валяк за тревицата.
Ще напиша статия по късно през седмицата и ще я кача в "направи сам " подфорума.
Доста мераклииски стана.

Тема "На ново тревна площ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: