Здравейте,
имам вила на 20км от София строена преди 30г. От тогава има електромер преди който има една пломбирана бакелитена "корубка" с предпазител. На корубката пише 25А, а самия предпазител не мога да ги видя добре. Тези 25А са си 6 киловата, които не стигат вече и ме е страх да включвам консуматори. Звъннах в ЧЕЗ, където една любезна служителка ми каза, че за да променят мощността се плащало за проучване 70лв и 670лв такса за смяна мощност, което според мен си е само смяна на предпазитела. Ел. мрежата е изградена със стълбове, на които с клеми са закачени други 2 жици, които стигат до мойто табло с електромера. Посъветваха ме да търся селския енергетик и с него да го "мислим", че 700лв. за 1 бушон не ми се дават Някой имал ли е подовби приключения и как е най-безболезнения начин. Желателно е легален, но с тези цени...
  Някой имал ли е подовби приключения и как е най-безболезнения начин. Желателно е легален, но с тези цени...

имам вила на 20км от София строена преди 30г. От тогава има електромер преди който има една пломбирана бакелитена "корубка" с предпазител. На корубката пише 25А, а самия предпазител не мога да ги видя добре. Тези 25А са си 6 киловата, които не стигат вече и ме е страх да включвам консуматори. Звъннах в ЧЕЗ, където една любезна служителка ми каза, че за да променят мощността се плащало за проучване 70лв и 670лв такса за смяна мощност, което според мен си е само смяна на предпазитела. Ел. мрежата е изградена със стълбове, на които с клеми са закачени други 2 жици, които стигат до мойто табло с електромера. Посъветваха ме да търся селския енергетик и с него да го "мислим", че 700лв. за 1 бушон не ми се дават
 Някой имал ли е подовби приключения и как е най-безболезнения начин. Желателно е легален, но с тези цени...
 . За вила - толкова. Те на апартаменти с парно разрешеваха май 3 (2).  А без парно малко повече 6 (5).
 . За вила - толкова. Те на апартаменти с парно разрешеваха май 3 (2).  А без парно малко повече 6 (5). или да включа всичко като са пред вратата
 или да включа всичко като са пред вратата  
.gif)
 До 700 лв има да черпиш ,чак риза може да купиш на майстора.
 До 700 лв има да черпиш ,чак риза може да купиш на майстора.