• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
tazz - помощник
Надявам се това да ми е последният въпрос :-D. Къде на тези работи им пише разтоянието от което могат да прихващат. Става въпрос за нещо от сорта на http://jarcomputers.com/p_WIFITPLINKTLWN722N , http://www.procombg.com/product_info.ph ... ts_id=3264 и други такива.
BAlexandrov - специалист
Не може да се каже, затова има мощност на излъчване и чувствителност на приемане. Важно е какви са те и на другото устройство. С каква антена е то и с каква антена твоето. Какво има между тях, какви други смущения има в ефира....

Това което ти трябва е насочена антена.
С 2 леви - специалист
Тези джаджи са майтап. Трябва ти вътрешна платка (или PCMCIA за лаптоп), за да има достатъчна мощност - търси над 400 mW с външна антена 8-10 или повече dBi.
tazz - помощник
сигорно ли е че може да стане с PCI card ще е възможно :? не искам да се хвърлям на сляпо :lol: :-D
tazz - помощник
Търсих сигорно в почти всички магазини зая компютри в Русе но на повечето продукти няма информация за mW на устроиството. Възможно ли е да се определи по друг парамртър?
А за PC картите които са с външна антена кабелът на антената до каква дължина може да бъде? :?
ArturDent - Почти Безобиден
С 2 леви написа:
Тези джаджи са майтап. Трябва ти вътрешна платка (или PCMCIA за лаптоп), за да има достатъчна мощност - търси над 400 mW с външна антена 8-10 или повече dBi.
99% съм сигурен че всичко над 0.5W подлежи на лицензионен режим !
tazz - помощник
99% съм сигурен че всичко над 0.5W подлежи на лицензионен режим !

Това означава ли че 99% от всички карти ми вършат работа? :?
Да взеам първата която хвана и да не го мисля повече :lol: .
ArturDent - Почти Безобиден
Човече, лицензионния режим е за предавателя, приемника си го избирай какъвто искаш. Но какви са тия mW на приемник :?
По-скоро трябва да търсиш dB (сигнал/шум).
tazz - помощник
добре признавам си обърках се тотално досега ми псаха че устроиството трябва да има мощност (mW) сега значи трябва да гледам dB, а в какви граници трябва да са?
Или и тук важи правилото на МЕЧО ПУХ колкото повече толкова повече. :lol: :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "запитване за Wireless интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: