Мечтата на всяка домакиня
mmm321 - напреднал
Здравейте,
извинявам се, ако темата не е за този форум, но търся препоръки за фирма във Варна, която да ми изработи кухня.
В магазините за мебели цените са безумни, а не мога да отида в първата работилница, без да съм виждала нещо готово....
Един познат препоръчва майстор, от когото съм виждала готова кухня, но смятам, че е ужасно скъпо /не повече от 2,5 - 3 л.м. съвсем стандартна, дори банална кухня за 3600 лв :|/.
Някакси не ми се вярва това да са нормалните цени за кухни. Аз не искам нито супер модерни материали и механизми, нито нещо кой знае какво, само една прилична и приятна за окото кухня...
Ще съм благодарна, ако ми дадете насоки!
Любо - специалист
здр аз съм доволен от една фирма. не съм правил точно кухня от тях, защото вече имах.но по принцип си направих сам чертежа и проверих цени на няколко фирми тяхната се оказа най добра , а работата е на добро ниво и някой мой колеги я ползваха след мен и са доволни .казва се неокомфорт ако искате подробности мога да ви обесня къде са .успех

може и на лс
ozimen - специалист
Аз,като си правих кухнята преди година и нещо повиках майстор в къщи да огледа мястото и по моя проект да ми даде цена,след това поисках оферта и от фирма за мебели по моя проект-цената на двете оферти беше 2700лв точно.Избрах фирмата и съм много доволен от това което ми направиха.Фирмата е от Добрич.
mmm321 - напреднал
Любо, мерси за насоката за Неокомфорт, намерих я в интернет, там има и адреса.
Ozimen, кажи нещо повече за кухнята - колко е голяма напр., какъв материал... а и за фирмата нещо повече, ако може.
shadowman - майстор
Една кухня както може да е 2000 пари може да стане 3000 за раз бройка, всичко зависи от проекта и материалите. Затова не съдете по цената на кухнята на съседа, приятели или друг, а където идете си кажете желанията за проект, цветове и обков понеже разлики има. Един пример от скоро, викат ме да взимам размери и да се разберем за ко става дума. Искат от мен супергланц плоскост, механизми Блум (ако ви говори нещо), давам им оферта и им се вижда висока, в последствие ми казаха, че са поръчали другаде кухнята на цена на която съм извадил материалите (скъпите). Затуй където идете кажете им какво точно искате защото заради 50-100 лева може да избягате от точния човек.
Fortune - специалист
Дамммм сложен въпрос. Аз като си правих кухнята, съвсем простичка, изчистенка, без витринки и финтифлюшки, ПДЧ с механизми не на Блум (щеше ми се, ноооо), какво се получи - гледам аз най ниски цени за м-ли материали и механизми и смятаме с майсторите и накрая, проекта готов и чакам да ми сметнат цената, какво се оказа? Ние работим по 600 лева на линеен метър! Направо ми идваше да ги удуша! Викам им ами тогава добре по 600, ама ще сменя механизмите и ще е МДФ!
Е не стана смених майстора...
mmm321 - напреднал
Проблемът ми не е толкова да намеря най-евтиния вариант, а разумна цена, прилично качество и материали и най-вече сериозни изпълнители!!! Ще преживея да ми вземат 50 - 100 лева повече от другите оферти, но като уговорим срок, да го спазят.
shadowman - майстор
mmm321, важно е да попаднете на човек който да ви обясни всичко и да сте наясно с желанията си.
Fortune, навремето имаше някакви такива цени на метър, но всичко зависеше от материала, като се започваше от окло 300 и нагоре (но това е цената с материала и работа). Лично аз не съм на тоя принцип щото ако някой поиска 8 чекмеджета в един метър шкаф ко става?...
solo5 - майстор
2-3 хилки за кухня и най-вероятно без уредите
ще се пробвам сам пък каквото сабя покаже :-D
pipbel - майстор
mmm321 виж тука
П образна кухня, 5 лин.метра с барплота + бюрото (без гранитния плот естествено) - 3000лв труд и материали.
Всичко що се вижда е дъб, отзад е ПДЧ.
Смятам за прилична цената, от майстора съм много доволен, ако се интересуваш за координати - на ЛС

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=45

Тема "поръчка на кухня във Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: