Работа с гипскартон за напреднали.
ribnikolaevi - майстор
Наистина показваш твоя професионализъм и липсата на такъв у архитектът, измислил тоя детайл. Това е пълна идиотия и набутвация на инвеститора, но както и да е. Адмирации за работата ти!
petkomz - специалист
Страхотна работа! За това вярно трябват много нерви!
А тоя инвеститор помислил ли е какво ритане ще падне на картона около парапета, или върху него ще има някакви плочки или камък, ама като гледам че е шпакловано вече, си мисля че ще е боядисано само!? :?
MASTER - специалист
Баси и гаврата, това ако ми предложи някой да го правя - с възможно най-голям кеф бих го отрязъл. Да ходят да търсят някой зъболекар, часовникар, ключар или специалист по финна механика.

За тая дивотия колкото и да платят - все ще е малко. :-D :-D :-D
The_FAN - специалист
Няма да е боядисано само... мисля че с някакви сликонови мазилки ще се прави...

Парапета е изчистен, но не снимах тогава...бързах да избягам :)

Профилите са лепени с Cerazit CF101 - много яко хвана.

Плочки и камъни не могат да се сложат тъй като цялата идиотия е извита и както се вижда яко набраздена от железата.

Справихме се за 9 дена общо , но това са 9-те дена, за които никога не искам да си спомням... :kotz:

Пълнежа между картона и железата при шпакловката навсякъде е армиран със стъклофазерна лента, но според мен не го ли дръпнат с някоя мазилка няма да спаси стълбището от напукване около железата. Наистина глупост на проектантите, но парите са си техни :)
От нас работата :) Ако може да се нарече така....
MASTER - специалист
Могат да се сложат плочки.

Има едни магарийки на мрежа, които са за облицовка на кръгли колони и изобщо овали, както си го изпънал, ще заспят направо.

Ма за по малко от 1000 лв на метър не бих се хванал :wink: ако ще да знам че до Нова година не се очертава да похвана друга работа

:roll: Като се замисля сега :? , всъщност и за 500 лв на мвтър бих се навил, малко дъмпингова е цената :-D :-D :-D , ма криза е все пак :lol:
dito - специалист
Интересно си изглежда стълбището, какво ругаете проектанта? Ако е да правите някоя детелинка или слънчице на окачен таван на 3 нива при светла височина 2.60 сигурно ще казвате колко творческа и приятна е била работата. Сигурно наистина е така в сравнение с тази досадна и пипкава работа, но личното ми мнение относно крайния резултат е, че това стълбище ще изглежда доста по-добре от 95% от окачените тавани с гипскаронови заигравки. Айде, пийс и не ме псувайте много :-D
ribnikolaevi - майстор
Не става въпрос за форамата на стълбището, а за детайла. Това е работа на архитекта, но у нас повечето си падат малко концептуалисти, то пък и инвеститорите като са се юрнали да плащат за детайли ... Макар че тук е видно как като се спестят пари на фаза проектиране се плащат стократно повече на фаза изпълнение за всяко недомислие и за всяка грешка.
MASTER - специалист
ribnikolaevi написа:
Макар че тук е видно как като се спестят пари на фаза проектиране се плащат стократно повече на фаза изпълнение за всяко недомислие и за всяка грешка.
В повечето случаи и това плащане се избягва, като се оставят претупани нещата. :lol:
The_FAN - специалист
dito написа:
Интересно си изглежда стълбището, какво ругаете проектанта? Ако е да правите някоя детелинка или слънчице на окачен таван на 3 нива при светла височина 2.60 сигурно ще казвате колко творческа и приятна е била работата. Сигурно наистина е така в сравнение с тази досадна и пипкава работа, но личното ми мнение относно крайния резултат е, че това стълбище ще изглежда доста по-добре от 95% от окачените тавани с гипскаронови заигравки. Айде, пийс и не ме псувайте много :-D
Никой няма да те псува. Все пак приех работата и я изпълних.
Неприятен монтаж - споделям го. Не псувам проектантите - приканвам тези които го правят да не мислят че тяхното е най-гадното :)

:klugscheisser:

Тема "Лека гавра с монтаж...вита стълба..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: