Най - вълнуващия въпрос зимно време.
NeoBoss - специалист
еми ти и много вода искаш да ти пада, ако го направш с мраморен ръб гладък и много добре невилиран можеби и 2 ще ти стигнат но се съмнявам. Говорим все пак ако гониш ефект тип завеса

http://neoboss.freeiz.com/img/IMG_5567.JPG

като на снимката имай предвид че затвора е бърз и неможе да се предобие ясно представата за падащата вода.

примерно ако пуснеш чучура на чешмата та пуска съвсем малко вода тънка струйка и я снимаш със фотоапарат на снимката ще видиш само 5-6 капки.

Но само твоа имам в момента
gench - специалист
да точно както си написал смятам да го направя и за това мислех 4е няма да е необходима кои знае каква помпа понеже плоската повърхност ще разпредели водата
и твоето езеро е яко
NeoBoss - специалист
благодаря

значи да поясна, тя и със една помпа ако е водата пак ще се рапредели по цялат аповърхност и ще тръгне да пада но падайки ще почне да се свормира на капчици и ще имаш завеса само 10 см и надолу ще ти се събере на ленти, затова ти е нужно толкова много дебит за да е плътна до долу. затова трябва слоя вода който пада да е по дебел от една капка
gench - специалист
да прав си но въпроса е как да се изчисли за тази широчина(1.5м.) колко литра на час ще е необходимо да качва помпата
намерих една в ebay за 100$ която на 2.10м. качва 2500л/ч но дали ще е достатъчно... :roll:
BAlexandrov - специалист
Не съм сигурен за начина, но подходих така - при плътна завеса имаме даден обем течност от ръба до долу, който трябва да се обнови преди да е паднал.
Направих едни сметки при дебелина 0.5 см на водата и се получи 90 000 литра на час :lol:
http://spreadsheets.google.com/ccc?key= ... zdVE&hl=en
gench - специалист
:shock: :shock: :shock:
май ще трябва да мисля нещо друго
NeoBoss - специалист
gench написа:
да прав си но въпроса е как да се изчисли за тази широчина(1.5м.) колко литра на час ще е необходимо да качва помпата
намерих една в ebay за 100$ която на 2.10м. качва 2500л/ч но дали ще е достатъчно... :roll:
още след като спомена ширината ти казах каква помпа ще ти е нужна за да го направиш ;) или по точно колко

сметките които ти показа BAlexandrov може да ти потскаже че това което съм ти казал е минималното изискване. и този тип помпи струват по 200$
което хич не е оферта затова ти и казах че можеш да позлваш някоя друга. горе долу смятай че са ти нужни 35 000л на час, демек производствена помпа с дебит 600литра на минута.

другото е водопада да не е завеса и да намиш височината и да го направиш на няколко етапаедна пак с две помпи едната която да качва горе вода и друга която да качва вода до средата.
gench - специалист
Да това също е идея.
Гледам че тея помпи дето са за отводняване(10 - 15000л/ч.) са по стотина лв. и се чудя дали няма да ми свършат работа.Знам че немогат да работят постоянно само по няколко часа, но това ме устроива т.к. това е механа и няма да стоя там по цял ден.Не съм сигорен обаче дали само това им е недостатъка за да се ползват за целите които искам аз
NeoBoss - специалист
освен че ще изгори ако работи цял ден, нямат филтри демек ако гледаш рибки могат да бъдат зсмучени. както и че не са направени много качествено. Нойата за дрежанна помпа има някъде отечка и треска ток. Слабичко колкото да те го усетиш ама на животни не бе се отразило добре (каквито и да са... катка , куче) другия недостатък е по големия размер

Тема "помощ за езерна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: