Напишете въпрос свързан със санирането.
bisplus - специалист
Видях тук http://multiimpex.911.bg/a2/offers.asp? ... =4937&m=29
че са направили нов вид лепило с доста подобрени качества, та реших да попитам някой работил ли е с нещо подобно и дали може да даде някакво мнение.
Аз лично мисля, че като се шпаклова с лепило и само се боядиса без да се положи някаква мазилка като крайно покритие е доста вероятно например след година да се появят пукнатини, а това се получава защото у нас си имаме доста суров климат и по точно големи температурни разлики през зимата и лятото.

Прикачен файл

b_CityCol_TPlus.jpg
b_CityCol_TPlus.jpg (37.25 KиБ) Видяна 3769 пъти
Osiris - специалист
не се вживявай в рекламните глупости според мен това си е обикновен теракол флекс в нова опаковка а като си измазал с теракол и ти се появят пукнатини измазваш една ръка и пак боядисваш моята тераса вече 4 та година седи само на теракол и не и пука особено къв ни е климата :?
bisplus - специалист
Абе то е ясно като се напука какво се прави но това е нов продукт и не съм разбрал за него от реклама или в нета...в смисъл виждал съм го на живо. Вътре има едни власинки които наричат фибри...работата с него не се различава от останалите видове, и тъй като е нов продукт и уж се смята, че няма да се напука реших да попитам някой пробвал ли го е, зада каже какъв е резултата та да не си налага да чакам да видя какво ще стане.
evdoki - специалист
bisplus написа:
Абе то е ясно като се напука какво се прави
Сега мажа , но забелязвам ,че на места където теракола е към 1-1.5 см тук там се появяват пукнатини.С какво мога да ги оправя :?
Rumen Iankov - специалист
Слагаш мрежа за изолация и шпакловаш наново. :)
EDI - майстор
Продукта не е нов, просто е нова опаковката.Продукта е на ПЛАСТИКА.Всички лепила, предвидени за топлоизолация и шпакловката за топлоизолация са с фибри против замръзване и напукване.Българските производители с изключения на серията МАЕСТРО дават една и съща смес за лепене и шпакловка.Чуждите - ЦЕРЕЗИТ има два състава - един за лепене СТ 83 и друг за шпакловане - СТ85.Аз като си правих изолацията, половината я направих с една смес на ЕВРОМАСТЕР - и за лепило и за шпакловка, другата част я направих с продукти на ЦЕРЕЗИТ.И двете станаха много добре, но отгоре сложил стурктурирана мазилка на СТРОМ 21 - бяла.При изпълнени ена външна изолация, винаги има опасност от спукване, в следствие атмосферните влияния - може да е 5 % , но има и не е хубаво да се падне точно на теб :-D тази вероятност.Много голямо значение има температурата на полагане и съхнене на шпакловката-При температури над 25-26 градуса на въздуха, риска от напукване става по-голям.

Тема "за топлоизолацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: