Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Предстои ми поставянето на парапет на вътрешно стълбище,и се спрях на прахово боядисан алуминиев парапет.Как мислите дали покритието ще се изтрие бързо?Според консултанта на фирмата нямало разлика дали е боядисано или не ,но незнам защо не му повярвах.Ако имате някаква информация за надежността на този вид парапети ,пишете.
Ето това харесах аз.
http://ipohom-bg.com/bg/gallery/?album= ... show=slide
negramoten - специалист
Алуминия без боя обикновенно се предлага с обработка, която се казва елуксация (или нещо подобно) това спира разпрашаването на алуминия при ниски температури и му придава много готин вид и е много трайно.

Ако е боядисан прахово ще си запази цвета и вида, само ако отгоре има лак. за целта, обаче се пръска два пъти. Един път с боя, пече се и после с лак. Ако изработката е един от двата вида, парапетите ще са трайни според мен.

Аз съм работил с една фирма за парапети и подобни - аркада 22 и ако ти се занимава не е лошо да ги провериш, защото според мен са едни от най-добрите в тази област.

Дано съм бил полезен .
MASTER - специалист
Пак поредната дивотия написана.

И то особенно като подчертае някой че е работил в фирма за парапети,как да не му повярва нещастния потребител, и после да изглежда като идиот като почне да държи да му лакират отгоре изделията, за да не се изтъркат.
Все пак не лошо, след като някой е работил в фирма да речем за парапети, да уточни като шьофор ли е работил, или като нощен пазач, и е подочувал някои фрази от време на време.

Само някои специфични прахови бои се нуждаят от лак, и лака не се полага в никакъв случай за износоустойчивост,

По темата - ако са заводско боядисани профили - няма да имаш никакви грижи много дълго време, освен ако хлапетата не ги ползват ежедневно за пързалка.

П.С. Парапетите на линка,които имитират дървесен фладер НЕ са прахово боядисани
Последна промяна от MASTER на чет май 20, 2010 6:04 pm, променено общо 1 път.
Благодаря за отговора.Разгледах саита им ,и там видях снимки на такива парапети ,но в друг цвят.Чесно казано, не ми изглеждат с лак освен, ако не е някакъв мат лак.Пък като питам ми опъват едни локуми ,щото все пак съм жена, и е по лесно да се хвана,а на мен така ми харесват,че дилемата е голяма.Но все пак благодаря за мнението.Ще чакам още мнения ,пък тогава ще се хвърлям в боя. :wink:
MASTER ето казвам ви аз ,че нещо ме будалкат тез в магазините!Точно за тях казаха ,че цвета е постигнат с прахово боядисване.Да незнае човек на кого да вярва :xplode:
velsi - Почетен майстор
MASTER написа:
П.С. Парапетите на линка,които имитират дървесен фладер НЕ са прахово боядисани
Мастер, би ли споделил кое те кара да твърдиш това?
MASTER - специалист
Защото знам как се боядисват :lol:
velsi - Почетен майстор
Интересно... :? Защото аз пък в момента това работя.
MASTER - специалист
Е значи в такъв случай знеш какво значи ПОСЛОЙНО ПЕЧАТАНЕ :wink:
velsi - Почетен майстор
Знам, но основата, върху която става това е пак прахово боядисана. И е доста здрава.

Тема "прахово боядисани парапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: