Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
MASTER - специалист
Че аз да съм казал някъде че не е здраво :lol:

Само казах че лакирането не е задължително за праховото боядисване за да се постигне износоустойчивост.

Всъщност с теб можем да си пишем до утре по темата, мен обаче ме дразни много когато някой недочул изръси някоя глупост, като се постарае да демонстрира и компетентност в материята.

А такива примери - колкото искаш в форума.
VELSI значи според теб това покритие е надеждно,ПОЧТИ колкото и ако няма покритие,така ли?В момента търся наистина сериозни мнения,защото парапетите ми харесват ,но пък ми се иска и да изглеждат добре по-дълго време все пак.
Като под надеждно имам в предвид ,че няма да се олющи бързо.
velsi - Почетен майстор
Да, ако е направено както трябва прахово боядисаното покритие си е достатъчно надеждно. Тази дивотия за нанасяне на лак я чувам за пръв път. Никога до сега не съм нито виждал, нито чувал подобно нещо.
А с просто око как да разбера дали е направено както трябва,или трябва просто да се доверя на думите на хората от фирмата.Ако е от значение фирмата е МИЛЕНИУМ в София.
velsi - Почетен майстор
Не виждам какво точно те притеснява. Имах предвид, ако е спазена технологията и боята е качествена, но съвсем теоретично. Естествено, че е спазена, иначе няма да се получи. Праховото боядисване се извършва на сложна и скъпа инсталация. Не се прави по-гаражите. Няма какво да гледаш и от какво да се притесняваш.
MASTER - специалист
Няма да се излющи, защото фирмите си купуват профилите готови боядисани по този начин в заводски условия.

Това коя точно фирма ще ви ги изработи няма никакво отношение към износоустойчивоста на покритието.
stiv1961 - майстор
И аз работя в тази сфера,влизал съм в цех за прахово боядисване в Турция,но до тук.Само знам,че след боядисването изделията се изпичат в камера.И тук да вметна,че някои/не съм сигурен кои/цветове по RAL могат да се нанасят с лак или без/мат/.От цеха за прахово в нашия град са ме питали как искаме цвета.Едната снимка е елуксация,а другата-цвят по RAL.
Хора благодаря ви ,направо го взимам без да мисля повече.
negramoten - специалист
MASTER, научи се да четеш, защото съм написал, че съм работил с, а не в фирма за парапети. Освен това много изделия от алуминий се боядисват прахово и след това се лакират с цел да се запази цвета. Никъде не съм написал с цел износоустойчивост. Коментарите за това кой как се изказва във форума си ги запази са себе си, като и квалификацийте кой като какъв работи. Благодаря!

Тема "прахово боядисани парапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: