Всички въпроси за вилата.
merakliq - специалист
Страхотно е мястото. Поздравления и от мен. :klatsch:
Fortune - специалист
Skakauek написа:
В родопите
Скоро правихме агне на дупка и стана просто страхотно, освен барбекюто сега лятото почваме да печем на тикла и става още по хубави кебапченцата, пържолките но нека малко да се постопли.
Задължително свирят родоспските песни алкохол на корем :)
Това да печеш на тикла, какво означава? На камък като този от който правят родопските камъни?
И аз искам такъв! Една приятелка, като беше на почивка там и толкова и харесало, че си взела за вкъща (Варна). Казва няма друга такава скара!
Освен на барбекю с въглища го е слагала и на газов котлон :)
Naskata - специалист
Браво ! Браво !
Да сте живи и здрави !
Добре, че не е моя тази вила, че нямаше да изтрезнея години наред...
:lol:

Това къде е ?
Явно е в ниската част на родопите-някъде в кържалийско ? или по асеновградско ?
Много е готино. Евалата!
panalov - специалист
Тикла е керамична плоча с дебело дъно около 2 см. и е заоблена в краищата като тавичка или наричана още сач.Нагрява се равномерно цялата и за това е толкова вкусно всичко приготвено на нея.
Skakauek - помощник
На туклата нещата стават просто фкусотийка. Като си пускат малко и мръвките сосче и става ммм Ути Бъчвароввв :)

Забравих да спомена че има и паркинг за около 5 автомобила
Fortune - специалист
panalov написа:
Тикла е керамична плоча с дебело дъно около 2 см. и е заоблена в краищата като тавичка или наричана още сач.Нагрява се равномерно цялата и за това е толкова вкусно всичко приготвено на нея.
Това да печеш на тикла, какво означава? На камък като този от който правят родопските камъни?
Техническа грешка следва да бъде:
Това да печеш на тикла, какво означава? На камък като този от който правят родопските покриви?

Сача го знам, но си мислех, че тикла е естествен цепен камък, тази моя приятелка си го донесе от планината.
Fortune - специалист
изтрито
Последна промяна от Fortune на пет май 21, 2010 4:46 pm, променено общо 1 път.
panalov - специалист
Да, тикли казват на тези камъни които се ползват за облицовки и за покриви също. Но в случая мисля, че става въпрос за тази тикла която е направена от глина, а не от къмък .
Skakauek - помощник
На някоя от снимките имаше на едната тераса камъни един ден решихме малко да почукаме камъни и чък малко тук чук малко там от един голям камък и взе че стана една голяма тикла решихме да я пробваме верно е че беше малко тънка но ставаше и след 3 4 пекания се спука в средата и я хвърлихме. На другя път я чукнахме малко по дебелка и вече кара трета година като всяко лято печем на нея и по малко на барбекюто.

Приятна събота и неделя ня всички :)
Johny - майстор
Skakauek написа:
Н
Забравих да спомена че има и паркинг за около 5 автомобила
На гости ли ни каниш? :partyman:

Тема "Нашата вила с две липи отпред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: