Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
pavkatay - майстор
plamenhar написа:
Струва ми се ,че вътрешните опори трябва да са доста по ниско.
Да не дава господ да залитнеш и да се опреш на горната част на устройствота и става като лост(не помня от кой род беше).
ако си представиш движението ,което биха извършили трите опори на един модул при такова подпиране на горната част на 'лоста' може би ще се окаже, че грешиш :? :) . аз мисля,че и по-високо да са вътрешните опори няма да се намали устойчивостта
BAlexandrov - специалист
Аз си мисля, че е добре като устойчивост единствено като здравина не знам - тънчки ми изглеждат профилите и тези, които лягат на перваза не са цели от край до край - като здравина на изработката само е въпросът...
sabi69 - специалист
Много добре е измислено--ама ако стената на стаята е от гипс-картон с профилите отвътре. :?
marian1 - майстор
елементарно е колега Съби, една талпа прикрепена с тиксо-за да разпределя натиска на по голяма площ....

Браво и на мен ми харесва това!
pavkatay - майстор
днес го пробвах. приказка е . просто не ми се иска да си спомням за танците по первазите преди. а и на 5-ти етаж ,където работих просто нямаше да работя :-D . за устойчивост- устойчиво е . профилите са здрави. все пак теглото ми се разпределя най-малко върху три опори във всеки момент. и мен ме притесняваше контакта само с горния ръб на касата на хоризонталните профили и си бях приготвил трупчета, но не се наложи да ги използвам. а ето и снимка в работно положение
BAlexandrov написа:
Аз си мисля, че е добре като устойчивост единствено като здравина не знам - тънчки ми изглеждат профилите и тези, които лягат на перваза не са цели от край до край - като здравина на изработката само е въпросът...
сега се сетих, че като изработих първия модул излязох пред цеха и го закачих на канатата на камиончето..... и увиснах на него с всичките си близо 80 килограма-проблем нямаше . тези профили за да се огънат и скъсат може би им трябва натоварване от повече от 200-300 кг на една точка, а не разпредено. ама си имам едно наум...

Прикачен файл

P101004.jpg
P101004.jpg (69.65 KиБ) Видяна 3461 пъти
PCL82 - майстор
И аз да вметна малко опит. В някакво немско списание видях едно приспособление за изкуствена опорна точка за връзване при поставяне на щори и дограма. Полезно е, защото не винаги има стабилни тръби за парно, за които да се вържем.

Представляваше две телескопични греди, една къса около метър и една дълга около два метра. Късата греда се запъва долу на пода за касата на вратата на стаята. Дългата греда запъва късата в горната страна на касата, и й пречи да се размества. Посредата на късата греда има ухо, където се завързава осигурителното въже.
pavkatay - майстор
дай ако може някаква схема . а това за търъбите на парното ми е интересно, защото заварявах с електрожен на мой прятел -полицай(моя е голям и не е мобилен). когато му обясних какво съм направил той каза:'павка, това като го гледам е добро, ама се връзвай с едно въже за тръбите на парното' :-D . ами ако няма парно :? . това разбира се е шега и не съм толкова смел и безразсъден
PCL82 - майстор
По спомен беше нещо такова. Гредите бяха телескопични и можеха да се натягат.

Прикачен файл

osigurovka.JPG
osigurovka.JPG (14.7 KиБ) Видяна 3352 пъти
gogitko - специалист
помисли за щифтовете , тънки ми се виждат като пирони.ако сложиш болтове 8-10 става.иначе с подобно ми слагаха щората. бяха 2 стойки с 1 талпа .дори нямаше предпазни тръби на гърба.а за дограма с едно средно отваряемо крило как ще хванеш цялата ширина на прозореца ?

Тема "обезопас. съоръжение тип'направи сам'за проф.употреба-готово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: