Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
MASTER - специалист
negramoten написа:
MASTER, научи се да четеш, защото съм написал, че съм работил с, а не в фирма за парапети. Освен това много изделия от алуминий се боядисват прахово и след това се лакират с цел да се запази цвета. Никъде не съм написал с цел износоустойчивост. Коментарите за това кой как се изказва във форума си ги запази са себе си, като и квалификацийте кой като какъв работи. Благодаря!

:-D Добре, а ти запомни от мен, че да се запази цвета на праховата боя, особенно при външни условия се боядисва с полиестерна боя, а не с епоксидна и да се лакира след това евентуално.

Има конкретни цветове, които се лакират, ако държиш мога да ти напиша конкретните номера.

И ако всеки който е работил с космодрума в Байконур и почне да дава съвети за космонавти няма да искам да летя в космоса.
negramoten - специалист
По темата сигурно си прав - незнам, но ще питам. Никъде не съм споменавал вид боя, защото не ги знам. Явно нещата могат да се лакират и не е такава глупост каквато искаше да обясниш, че е.

За Байконур сигурно пак си прав, просто не можеш да се въздържаш от интернет остроумие явно. Защо? - незнам, но може би ще разбера някой ден.
8180 - майстор
Момчета,
Прекалихте малко - не трия, защото между редовете има инфо.

Ще добавя към темата.
Праховото боядисване си е много добро, АКО е извършено в "заводски условия" - в БГ аз знам само за две такива бояджийни, само в едната съм влизал.
Боите могат да бъдат различни - глац/мат, допълнително може да има лак, НО ВАЖНА подробност е, че има за вътрешно/външно приложение - поне за мен неразличима в началото (2-3 мес.)подробност.
Другия съществен момент е, че в "заводски" условия има предварителна подготовка на Ал. профили във химически разствори, което в гаражите не се прави.

С една дума, ако се ползват готови профили - всичко е ОК!
Ако се предвижда "местно" боядисване - доста е рисково за външно приложение.
Собствени наблюдения в др. област.
MASTER - специалист
Доста повече са от две, но преоблаващата бройка наистина са от "гаражен" тип.

Слагам гаражен в кавички,защото рядко има гаражи с габарити,които да позволяват инсталиране нанеобходимите съоръжения.

И последно ще си позволя да дам една препоръка,която ще е полезна.

Ако ви се наложи да боядисвате прахово профили в по примитивно бояджийно, купувайте заводско боядисани профили и пребоядисвайте.

При що годе добро ръчно почистване,и спазване на температурния режим при изпичането, се постигат повече от задоволителни резултати.

А резултата при опит за боядисване на сурови(небоядисани) профили ще е плачевен. Макар че никой бояджия няма да откаже да ви вземе парите и в този случай.
negramoten - специалист
Днес ходих до праховото да питам това онова за боите. Ето няколко снимки от вътре.

Изображение

Изображение

Изображение

Обясни ми това онова за боите, видовете обработки, каза, че няма смисъл всички бои да се лакират, но червените 3002 май каза, че ако не се лакира става розова за по-малко от година, а 9006 ако е без лак не държи на пипане и ставала на петна. Снимал съм с какви бои работят, но не запомних какви са.

Тема "прахово боядисани парапети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: