Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Налага се да направя замерване на водомерите в наскоро ремонтирания ми апартамент. "Софийска вода" предложи да извърши тази услуга, но се оказа че 2-месечното чакане на ВиК екипа далеч не е големият ми проблем.
Големият проблем е, че според майсторите водомерите не могат да бъдат демонтирани, защото сервизните вратички са твърде малки, а водомерите - твърде навътре.
Става въпрос за 6 водомера в 3 помещения, и в трите сервизните вратички са с размер 20х20, поставени са върху гипсокартон, облепен с плочки. Освен това някои от водомерите не са директно срещу отвора, а 15-на сантиметра навътре под ъгъл (може да се види на снимките).
Какво смятате - безнадеждно ли е положението или има начин водомерите да бъдат сменени без да разбивам кухнята, банята и мокрото? :sad:

Прикачен файл

DSC00507.JPG
DSC00507.JPG (99.81 KиБ) Видяна 4715 пъти

Прикачен файл

DSC00505.JPG
DSC00505.JPG (185.45 KиБ) Видяна 4719 пъти

Прикачен файл

DSC00506.JPG
DSC00506.JPG (146.77 KиБ) Видяна 4719 пъти
ebahti - майстор
тия от ВиК са големи тарикати-обичат да бачкат само ако им е на сгода щото са на заплата и ти не требва да им плащаш.И при мен дойдоха и отсякаха че тоа водомер не може да се свали и си бегаха-естествено викнах 1 колега да го свали и сложи новия.....така като гледам- твоите могат да се демонтират-верно с малко зор ама ще стане
Ами дай ми някакаъв контакт на този твой колега (ако приема поръчки разбира се) и да видим дали ще стане :)
viko01 - специалист
Бахти газарите.
ebahti - майстор
:-D Верно че България е малка държава и сички сме братовчеди амаа що не кажеш от къде си... па тогава ще ти дирим майстор :wink:
mitaka_vk - специалист
Софийска вода не е ли само в София?
ebahti - майстор
mitaka_vk написа:
Софийска вода не е ли само в София?
От къде да знам :? аз съм ПровинциалисТ :-D
chavdarov6 - специалист
Никога не се доверяваи какво ти казват тези хора.....(мисля си че най-вероятно са чакали да им предложиш почерпка та тогава да се справят с 'трудната' задача)
С подходящия инструмент и нужните умения всеки МАЙСТОР би се справил със задачата.
Huhavela - специалист
Няма проблеми да се свалят. Малко зор е ама ще стане.
ebahti: в София съм :)

chavdarov6: Да, явно изобщо не трябва да им хващаш вяра - предложението да си разбия плочките на три места, а в кухнята да срежа и плота за да им отворя място, ми се стори абсурдно. А на въпроса ми какво ако не го направя ми обясниха, че трябва да плащам по 7 кубика на човек на водомер всеки месец (някаква абсурдна трицифрена сума), което се оказа чиста лъжа.

Иначе ако има някой желаещ майстор да се пробва - пратете ми съобщение на лични :)

Тема "Твърде малки сервизни вратички за водомери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: