• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
subzero - специалист
купих си светещ мъркуч, но за съжаление там не можаха да ми обеснят мн добре как трябва да си го свържа а и аз до сега не съм се занимавал с това :( като се пребрах го пробвах и се учудих, но нз аз ли бъркам нещо или мъркуча е прекъснат някъде :? значи до колкото аз разбирам на маркуча има три канала с жички и аз трябва да го свържа само за два от тях с кабела. като го свържа за двете външни ми светят половината лампички а и има някъде около 2-3 метра които изобщо не светят :? вижте първата снимка! а като ги свържа за средната и някоя от външните ми светят през 4 лампички там където на първата снимка не ми светят сега ми светят пък всичките а след тях осемте ми светят супер силно :? какво бъркам :?

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (30.55 KиБ) Видяна 7957 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (30.68 KиБ) Видяна 7957 пъти
8180 - майстор
По памет и не съм на 100%.
В местата, УКАЗАНИ ЗА РЯЗАНЕ, мисля че има ДВЕ жици.
Възможно е да си го прецакал или да е дефектен.
Не ти ли дадоха инструкции и куплунг?
Ако силното светене е в средата, по-скоро не е от теб, но провери дали е срязано на марка или в другия край.
subzero - специалист
срязан е точно където е обозна4ено с ножица. пробвах го и от двата края ефекта е един и същ :? жиците са три а захранването което са ми дали е с две телчета
Мисля че на два канала трябва да пуснеш фаза,а на третия нула или обратно.С мостче.
8180 - майстор
Какво захранване бе, човек.
Този да не е някакъв светодиоден маркуч или някакъв за ефекти - бягаща светлина, например?

Я дай линк, ако имаш.
Маркучите,като че ли са 2 вида.Единият е с два канала,другият с три.Може да са ти объркали захранването.
subzero - специалист
то захранване е общо казано, ето вижте го на първите две снимки, а на третата можете да видите маркуча че е с три канала :?

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (27.4 KиБ) Видяна 7907 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (25.57 KиБ) Видяна 7907 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (32.51 KиБ) Видяна 7907 пъти
Ето моя.

Прикачен файл

Picture1.jpg
Picture1.jpg (58.53 KиБ) Видяна 7889 пъти
8180 - майстор
"Захранването" е в очакванията ми.
Явно маркучът е по-специален - дано не си го прецакал.

ВНИМАВАЙ МНОГО при следващите експерименти - 220V трепят.
subzero - специалист
кажете какво да правя??? как да го свържа?
  • 1
  • 2

Тема "проблем с светещ маркуч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: