• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
krasimir.iankow - напреднал
търся да закупя стари цигли на цена до 0.15лв
mitko414 - специалист
СПАААМ!

Има раздел "КУПУВА"
housedoktor - майстор
Имаш впредвид керемиди тип "средиземноморски " ли?" Наскоро ремонтирахме покрив и ще попитам клиента дали продава

Прикачен файл

1.jpeg
1.jpeg (4.96 KиБ) Видяна 9057 пъти
sepultura - специалист
Да не отварям друга тема, та имам един въпрос. Как и с какво да си освежа циглите? Не искам да ги сменям по две основни причини-не ми се дават още пари за нови, и второ-просто тези цигли са от "старото материал" т.е. здрави и здрави :lol:
За освежаването чувам от тук-от там, че може да стане като ги грундирам (боядисам) с червен грунд за метал :?

Прикачен файл

IMG_0519.JPG
IMG_0519.JPG (124.14 KиБ) Видяна 8823 пъти
georgebg - специалист
моите са бетонени около 10 годишни, но мисля че няма значение, бяха зелено-кафеви от мъхове личеи и др. , обработвам ги с водоструйка с въртящ се накрайник и стават като токущо положени...
housedoktor - майстор
След старателно измиване с водоструйка стават като нови.После може и да ги импрегнираш
KingoftheROAD - специалист
Може и пясъкоструй, с фин абразив. Почиства и стари бои и ръжди, и такива напластявания. Аз имам такива керемиди и като имам време ще пробвам с водоструйката как ще ги измие. Ще покажа на снимки, преди и след. И моите са от "старото матрял" На някои от тях има печат със правопис отпреди 9-ти...

п.п. Пясъкоструй още нямам, но някой ден живот и здраве и с него ще пробвам...
masterpro - помощник
колега с грунд за метал съм сто процента сигурен че няма да стане-ще се налющи и ще стане много грозно.Най добрият и сигурен вариант е боядисване с боя за бетонови повърхности,или само импрегниране с грунд за камъни.боя за бетонови повърхности правят в нинахим русе.
УСПЕХ.
шоп - майстор
Разбира се, че няма да стане с грунд за метал, опитвал съм и с него върху керемидите на една чешма, опитвал съм и с акрилни бои на водна основа- не става. На другата година са олющени.
Решението е суха оксидня боя.
Такава слагам в хоросана за подмазване на капаците, че бялото ме дрази.

П.П Колега, ако търсиш керемиди тип марсилски мога да ти продам 3-4000 бройки по 10 ст.
reevil - специалист
оксидната боя с какво се разтваря и как се нанася, за да стане мазилото за цигли.
имам едни стари, които мисля да вкарам в употреба като декоративни и ще им трябва визия :)
  • 1
  • 2

Тема "стари цигли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: