• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kuuuuuul - майстор
За външна мазилка лепни направо изолация,ще ти е по лесно от мазилка, като гледам имаш доста парчета от тухли дай задача на жената и децата да ги пъхат в дупките а и бетона като си го бъркаш няма да го правиш много рядък,може разбира се и с монтажна пяна. :klatsch:
sasho 28 - специалист
Днешния напредък.Проблем са щурцовете. Никъде ги няма.

Прикачен файл

DSC02561.JPG
DSC02561.JPG (76.82 KиБ) Видяна 3626 пъти
piron45 - майстор
Според мен е по добре щурцовете да се отливат на място. Не бих се доверил на тия дето си сложил. Сигурен ли си че ще издържат натоварването върху тях.
sasho 28 - специалист
piron45 написа:
Според мен е по добре щурцовете да се отливат на място. Не бих се доверил на тия дето си сложил. Сигурен ли си че ще издържат натоварването върху тях.
По описание ги дават с предварителнонапрегната армировка,на винерберг са,13 лв броя.За един прозорец-два.Върху тях ще има един ред единички и един четворки,за постигане на оптимална височина,после-армиран бетонен пояс и точка.Пояса мисля да го направя,като изградя канал от 5 см. итонг,режейки го на ленти.По този начин ще се получи 15 см пояс на широчина.Нещо такова-

Прикачен файл

armatur28.jpg
armatur28.jpg (18.9 KиБ) Видяна 3571 пъти
KingoftheROAD - специалист
sasho 28 За колонките, някой подсказа в друга тема една хитра идея да се иззидат с кухи коминни тела, които отвътре са 24х24см. и те си остават, като оставащ кофраж. Доколкото разбрах струват по 1лв. бройката. А ако сметна кофраж на колонките + декофриране после, излиза поне на същата цена...

Мисля да се консултирам с конртуктора дали мога и аз мога да приложа този номер...
sasho 28 - специалист
KingoftheROAD написа:
sasho 28 За колонките, някой подсказа в друга тема една хитра идея да се иззидат с кухи коминни тела, които отвътре са 24х24см. и те си остават, като оставащ кофраж. Доколкото разбрах струват по 1лв. бройката. А ако сметна кофраж на колонките + декофриране после, излиза поне на същата цена...

Мисля да се консултирам с конртуктора дали мога и аз мога да приложа този номер...
Прав си тука,но ако се правят самостоятелни колони-отделно или първо те.В тоя случай ще ми трябват само две дъски 0,40х2м, пет-шест прави ъгъла от метални планки и това е. Монтирам ги и пълня отгоре.Дъските и планките едва ли ще прехвърлят 30-40 лв и ще се ползват многократно за зсички колони поотделно.А външната страна на коминните тела е 30 см,при мен трябва да е 25-не ме устройва. :) Между другото арматурата за колоните от №12 или 14 да е... :?
dechev - специалист
Колега да не отварям нова тема, само да питам знаещите, кой от вариантите е правилен за връзката на арматурата по ъглите в основата, ако има друг начин да ми драснете схемичка.

Прикачен файл

A.JPG
A.JPG (36.4 KиБ) Видяна 3856 пъти
Георгиев - специалист
Армировката ти трябва да е сметната каква да бъде и дали да има някакви усилители, но 1 и 3 са абсурдни, връзва се като 2
Стефан - майстор
Аз залагам на вариант 1 като най-удачен.
Георгиев - специалист
На армировката от клас АIII или AII, а всъщност то не може да е друга не се прави закотвяща кука в края. Този усилител може да го има ако конструктора е решил, но иначе е излишен.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: