• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
vladuicho666 - напреднал
Колеги искам да си взема съдомиялна от тези по малките кадето са (малко по големи от микровълновата печка),за вграждане ,има ли хубави до 300лв някъде........гледах моделите на Мидея,добри ли са според вас?
mmm321 - напреднал
Здравейте,
аз не съм "колега" :) , но съм домакиня и ви съветвам - Не взимайте малка!!! За нищо не става! Те ги дават за 4 комплекта, но не е вярно - една тенджера и край. Ние сме двама души и си ползваме за 12, но като имаме гости и тя ни е малка. Моя приятелка има за 9 и й е малка.
Помислете добре, преди да купите нещо, което ще заема половината място на това, което ще ви върши работа.
Освен това ние купихме ВЕКО, което беше спечелило някаква награда и уж беше номер 1 за годината, в която я купихме, но има проблем с изсушаването. Като купувам пак, ще дам 100 лв отгоре за нещо добро.
Сестра ми имаше малка съдомиялна - стоя като паметник 1 година, ползва я 2-3 пъти и я разкара. Аз голямата я ползвам непрекъснато - не мия на ръка.
vladuicho666 - напреднал
мерси за инфото,реших голяма да взема....а може ли да ми кажете коя фирма предлагага добри съдомиялни :wink:
diaflin - специалист
vladuicho666 написа:
мерси за инфото,реших голяма да взема....а може ли да ми кажете коя фирма предлагага добри съдомиялни :wink:
Бош , АЕГ , но трябва да увеличиш бюджета, че влизат в ценовия диапазон 700 - 1100.

Аз също съм на вълна съдомиялна машина в последно време. Присъединявам се към мнението на колегите, за размерите на машината. Стигнах до същия извод, че колкото е по-голяма , толкова по-добре.
root666 - специалист
От по-евтините най-добре БЕКО - http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=295584.0
torbalan - Дървен философ
уърпул или бауматик...

бош, аег и прочие "немски" марки са въздух под налягане...
Здравей, вкъщи сме с Zanussi ZDS 100 и съм много доволен. Измива и изсушава перфектно. Същия модел за вграждане е Zanussi ZDTS 100.
Машината е за 9 комплекта.
Spokoiniq - майстор
Писах го в една тема преди доста време, но явно търсачката е УЖАСНО БЪГАВА и хората наистина не могат да намерят нужното им.9 комплекта е ок, 45см ширина, но вътре в кошниците ако се наложи да сложиш 2 тенджери и си дотам.От друга страна ако не се готви много и не се яде често вкъщи(двама работещи по цял ден, без дечурлига) и тази ще е голяма.Хем няма да си натрупал достатъчно съдове за едно пускане, хем ако се задържат повече от ден вътре настава една смрад, не ти е работа.Моя колежка с Елекролукс малък, от тия като кубче за отгоре на плот пускаше всяка вечер и й вършеше идеална работа за 2ма с дете, които през седмицата хапват само вечер вкъщи.Цената й беше над 500, а подобна Уърпуул за 9к. към 700, за сравнение.
Humppa - напреднал
Размерът е важен, колежки и колеги :lol:

Съдомиялна машина за 9 комплекта е добро решение! Дори и за 2-ма души, които хапват само вечер, а сутрин пият кафенце. Естествено, че за 1 ден няма да се напълни, но всяка съдомиялна би трябвало да има кратка 20-минутна програма (интервалът от време е различн) без използване на "хапче", която да отмие едрите отпадъци от съдовете и след това ще чакате да се донапълни машинката. От опит казвам, че в 9-тка се събират както и 2-3 тенджери, така и 2-3 тави + дребни съдове и прибори. Всичко е въпрос на аранжировка, която с течение на времето се профилира ;)

Миризмите не са проблем, дори и да забравиш нещо вътре в машината за няколко дена!

Относно "хапчетата" - само Finish!

Не е препоръчително в съдомиялнатя да се мият дървени посуди! Не, не е опасно за машината, а за самото дърво!

Според мен, а също така и според моята съпруга, съдомиялната машина е задължителна за всяка кухня (както и сушилна машина за пране)! Харчи малко ток (по-малко киловат) и вода (14-17 литра на цикъл). Миналата година едвам свършихме една малка кутия гел за миене Test. Изразходвана е 95% за миене на мивката.

Относно марките - робуването на марка вече е отживелица! Всичко е един калъп, е даже и обратното ;) Влизаш в големия магазин и си харесваш машинката според предпочитанията, параметрите и дизайна!

Успех!
  • 1
  • 2

Тема "Съдомиялна за вграждане до 300лв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: