• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
torbalan - Дървен философ
я дай акъл пяна, дето няма как да я скрия от слънцето, дали не мога да я боядисам с нещо за да спра процеса на разрушаване?
void - напреднал
Днес купих един акрилен уплътнител да направя един опит с него.
Мнението ми е че доста добре става с него, залепва веднага за пяната,и е много лесен за нанасяне със шпакличка (намокрена) защото е гладък като паста.Тъй като при мене са ми големички фугите (на места са към 3 см.) една опаковка ми стигна за половин прозорец.Слагам и една снимка за по нагледно.

Прикачен файл

akrilen uplatnitel.jpg
akrilen uplatnitel.jpg (69.43 KиБ) Видяна 5590 пъти
kalanak - напреднал
Станало е добре но ще ти излезе доста скъпо.По хубаво изрежи пяната и го подмажи по същия начин с теракол :)
ArturDent - Почти Безобиден
Да бе човече, зашо не с тераколче, или квото и да е по-евтинко. Влагата няма нищо да направи на пяната, само слънцето я прецаква. Даже и с фасагенче да я минеш пак годината ще изкара.
void - напреднал
Да, наистина ще излезе доста скъпичко.Точно проучвах с какъв вид теракол да го направя.Спрях се на Теракол циментова шпакловка - Готова смес за шпакловане на циментова основа с бял цвят която в характеристиката за нея пише "За външни стени и мокри помещения. Хидро и мразоустойчива. Пластична при работа. Отлична адхезия "

http://www.boro-bg.com/articles.php?ArticleGroupID=12
  • 1
  • 2

Тема "Запълване на фугата между дограмата и тухлата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: