Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lazov85 - помощник
Здравейте отново .. строежа тече с пълна сила, а аз усещам , че ставам все по- чест темописец във форума ... отново имам проблем и МОЛЯ за съвет .. дали да счупя главата на майстора или да търся друго решение .. та така историята е следната - коридора и една стая са с налепен гранитогрес - оставаха 4 стаи, в които да се направи замазка и после паркет / ламинат. Бях му казал да остави достатъчно см за паркет - и ако реша ламинат ще се сложи саморазливна замазка отгоре .. днес сутринта ми се отвори малко време - отивам да погледна и О, чудо! ... не мога да отворя вратите на терасата , задирят в пода... а това е на гола замазка (ако ще помогне - мога да кача и снимки? ) .. и сега се чудя .. има ли някакво решение, при което няма да ми се наложи да режа врати , за да сложа .. ламинат (явно паркета става мисия невъзможна:( ) ?
Илиян Илиев™ - майстор
Щом вратата задира единствения вариант без рязане е къртене и замазка наново.

При това положение рязането е за предпочитане.

Но пък паркета или там каквото решиш да слагаш ще е на различно ниво(по-високо) от коридора и ще грознее.

п.п. Ако грешката е на 100процента в майстора, ако не си му платил го накарай да изкърти и извози всичко, като го излъжеш че после ще му платиш. С парите които не си му дал си наеми друг или му кажи, че замазка плащаш само веднъж и ако иска да се нагъзва да я прави както трябва.
Илиян Илиев™ - майстор
И понеже се сетих да питам:

- Защо вратите са сложени преди да е готова замазката и подовата настилка?

- Кой определи каква ще е финалната височина на пода за да монтира вратите?
panalov - специалист
Ако вратата има праг няма да може да се отреже и за това е по-добре да се кърти замазката.В лош филм си се вкарал.

Тема "Ниво на замазката.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: