• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 124
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Теди - специалист
Що си мислите, че в Германия стоителството е по изпипано?
jimmy_bar - специалист
да сигурен съм че е правено от германци,за 8 месеца вече тук видях продължавам да виждам такива куриози от страна на германците.Примерно плочките винаги ги лепят от горе на долу и никога не използват кръстчета.
Илиян Илиев™ - майстор
За неизползването на кръстчета съм съгласен, защото си има модели, които се слагат без фуга, но за отгоре надолу не бях чувал.
jimmy_bar - специалист
не говоря за моделите без фуга. :roll:
jekasus - майстор
Само големите плочки трудно се лепят без мастари и кръстачки или клинове.На гребен 4-ка или 5-ца например плочка 25см/30см се лепи спокойно, без да се свлича надолу. Но терена трябва да е равен.
vipltd - специалист
Факта ,че лепят отгоре надолу говори ,че са по-добри майстори от нас.
От долу нагоре и баба може.
А в Германия има много малко германци.Особено в строителството тук таме се мерне някой немец и изчезне.
jekasus - майстор
И в двата случая си в грешка , да лепиш на идеален терен е лесно.
Chefo77 - майстор
Колега, все си мисля че това е перваз, не лайсна :)
Монтажът на перваз върху касата не е проблем, стига да е само каса - без врата или пък врататата да е много висока. Понякога стои по-добре така, отколкото празно място и прекъснат перваз. Пък и ние използваме пирони тук-там ... само че доста по-деликатни :) :)
Армагедон - специалист
jimmy_bar като си спомня как тези германци слагаха алуминиевите мастари и драскаха с молива след шпакловката ( говоря за обект в Москва 92 -94 година), не ми се вярва , че нивото на изпълнение им е паднало до такава степен :?
ПП бях 22 годишем общак, окрилен от доларовото заплащане :lol: :lol: :lol: :lol: , което мръсниците го мотаха близо година :x :x
2betrendy - специалист
Примерно плочките винаги ги лепят от горе на долу и никога не използват кръстчета.
Това за плочките наистина е така - от горе на долу ги лепят. Но пък съм виждала бани от немски майстори (дето уж от горе на долу ги лепят), но абсолютно перфектни ! Следващия път ако прави някои съсед баня, ще отида да погледам как ги слагат така ... :roll:

Но като цяло не мога да се съглася, че немските майстори не си разбират от работата. Има такива и онакива - демек същото е и като в България.... :?

jimmy_bar: накарай немец обаче да ти сложи втори сифон в банята (не под душа, ами посредата на банята). Ще те изгледа доста станно :-D
Или пък ако му кажеш, че искаш плочките на стената да са до горе (до тавана). Те тука лепят тапети в банята на стената над плочките, а също и на тавана и после минават върху тапета с латекс. :-D

А тези "первази" разбиха от всякъде !!!! :-D :-D
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 124

Тема "Вижте и се посмейте. МАЙСТОРИ - МЕНТЕ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: