Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
shpaci - напреднал
Привет на Всички Майстори .Имам следното питане :Как да може сам да си монтирам кран на Варел който ще бъде използван за съхранение на Горива или смазочни материали? :sad:
pansim - майстор
А досега какво е имало в него?
Че ако е гориво да не стане БУМ, при евентуална заварка.
Напълни го с вода преди да заваряваш и сложи една молитва за всеки случай.
shpaci - напреднал
Варианта заваряване отпада.
sek.1 - специалист
На новите варели има място за кран с резба 3/4 но трябва варела да е легнал. Това поражда пък трудности с пълненето защото и двете капачки са на едната странична плоскост. Заварката не е такъв проблем има доста начини но лошото е ако варела е от старите поцинкован изгаря вътре цинка и там почва да ръждясва.
velsi - Почетен майстор
Пробиваш отвора, където ще е крана. Вкарваш го в отвора, а от вътрешната страна го затягаш с една водопроводна муфа, която ще ти служи за гайка. От двете страни (вътре и вън) слагаш по една шайба с по-широка периферия и по една гумена шайба. Гумата трябва да е маслоустойчива. Ако те затруднява изработката на гумените шайби може да се огледаш в някой магазин за авточасти. Винаги се намира какво да ти пасне, а цената на такива неща е нищожна.
Правил съм го за пласмасов бидон, 100 литра, в който се наливаше олио.
Успех!
shpaci - напреднал
Как да бръкна вътре за да го стегна бе Колега ?Дайте някаква друга идея моля Ви ,например няма ли нещо като самонарезни кранове да се продупчи и навие отвън?
evdoki - специалист
Форумът за медиуми не е този.
Даваш една снимка, или детайлно описание на варела. Какво искаш да слагаш в него, какво е имало в него, отвори има ли и т.н и т.н. И тогава е доста по- вероятно да ти се помогне без доуточнения, ама откъде , ама как.
vanci88 - напреднал
Ако не ти се занимава защо не монтираш ръчна помпа от горе. В повечето сервизи съм виждал така направени варели за масло. Друг е въпроът, че не знам дали не е скъпо.
ebahti - майстор
монтирай крана на капачката :idea:

Тема "Монтаж на кран на Варел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: