• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tyrnokop - специалист
кристално ясно.
naskov - майстор
tyrnokop написа:

От инсталациите, които обикалях по покривите да оглеждам по време на изпълнение на проекта изолацията беше опърпана, прегоряла, на места медната тръба беше оставена гола в големи участъци. По чуждите форуми пишеше, че за да не се получава това върху изолацията се намотава въпросното тиксо.
Има специална изолация, която издържа на UV лъчи. На покрива се слага само от нея :!: Алуминевото тиксо е въпрос на време да се разлепи.
tyrnokop - специалист
След 3 дни наблюдение е странно защо термометърът на системата ми показва 28°, а когато налея чаша топла вода от мивката и потопя бебешки термометър, той показва 39.2°. Като мием съдове се усеща, че водата е с температура по-голяма от тази на човешкото тяло.
Всички тръби са изолирани с K-Flex. Корпусът на помпата също не стои гол. Някой може ли да обясни?
LazarGanev - "Велик майстор"
Нещо датчикът отчита грешно
filmatoplo - майстор
Кой термометър, или къде е сложен - кое мери , водата в бойлера или в панела . :? много ниски градуси казваш , не вдига ли повече.Нямаш ли контролер на системата дето пуща и спира помпата с цифрова индикация , контролера ти мери температурите в бойлера и в панела , ако не можеш да го монтираш в бойлера го сложи на изхода на серпентината -и си поиграй с диференциалната разлика и си готов. :wink:
tyrnokop - специалист
filmatoplo написа:
Кой термометър, или къде е сложен - кое мери , водата в бойлера или в панела . :? :wink:
В последния ми пост с картинки съм посочил къде е монтиран термометъра. Малко преди входа на серпентината на бойлера.
Ето и схематична картинка.
Изображение

Възможно ли е причината за неверното показание да е в това, че термометърът е монтиран на тетка "малко встрани" от тръбното трасе?
filmatoplo написа:
много ниски градуси казваш , не вдига ли повече.
Ниски са по показание, иначе при пускане на водата от кранчето водата е повече от гореща .
filmatoplo написа:
Нямаш ли контролер на системата дето пуща и спира помпата с цифрова индикация , контролера ти мери температурите в бойлера и в панела , ако не можеш да го монтираш в бойлера го сложи на изхода на серпентината -и си поиграй с диференциалната разлика и си готов.
Имам, всичко е монтирано и с разликата си поиграх, фактът е че по скалата отчитам 28°С.
kuuuuuul - майстор
Добре де, диференциалния термостат колко показва,неговия датчик къде си сложил?Така както е сложен термометъра може да има въздушна жъзглавница и за това да показва по малко.
tyrnokop - специалист
kuuuuuul написа:
...неговия датчик къде си сложил?
Единия датчик е на изхода на серпентиранта, лепнат с изолирбанд и намотан с K-flex изолация, другия на изхода на слънчевия панел, закрепен по същия начин.
kuuuuuul написа:
Така както е сложен термометъра може да има въздушна жъзглавница и за това да показва по малко.
Със сигурност има въздушна възглавница, тъй като термометърът е съставен от две части:
1) кух цилиндричен фитинг с външна резба, който навивам към тетката
2) скала с плътен меден цилиндър зад нея.
2) се пъха в 1) и между стените на двата цилиндъра остава въздушна междина.
Здравей tyrnokop мойте поздравления за търпението и желанието за направа на системата.Имам един въпрос ако не е неудобно разбирасе.Като теглиш чертата колко пари ти излезе всичко бойлер,колектор и тн. ??? :?:
tyrnokop - специалист
Малко под 2000 лева само материалите, без да броим следното:
- транспорт да се обикаля по най-различни складове и магазини, тъй като в началото нямах представа кое от къде да купя
-време за четене на литература и писане по форуми
-време за чакане да завършат блока
-изхабени нерви когато нещо не се получи от първия път
-псувни
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Съвет за схема на затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: