Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pavkatay - майстор
има си родени конструктори ,стефане, които ще те ударят в земята с твоите изчисления. и мене. знам, кой е Хайтов, знам как се изчислява предавателно отношение и каквото трябва на човек за проектиране на такава елементарна машина. нямам спомен нещо да ми се е опряло като съм захванал да го правя. но това не омаловажава факта, че има хора,които 'виждат' по-дълбоко от знаещите. това са 'можещите'. такива хора с нужното образование (и желание) са направили толкова лесен днешния живот. за съжаление за финансовата 'леснотия' не са помислили :lol:.
Стефан - майстор
pavkatay
Виж какво, колега. Ако ще ме критикуваш за нещо, и да ми натриеш носа, давай направо. Но добре се подготви. Не стреляй напосоки.
ArturDent - Почти Безобиден
Стефане, и аз знам как се изчислява предавателно число =P~
Последна промяна от ArturDent на пет май 28, 2010 7:34 am, променено общо 1 път.
boltik - специалист
Здравейте майстори.Аз мисля че споделените грешки не са грешки.Когато споделим нашите грешки с останалите помагаме на съфоромците ни.Първо да поздравя майсторите за положените им усилия.И сега да споделя къде виждам слабости.Тукашните специалисти още през комунизма са произвеждали серйно такива бъркачки като вашите.Вашата и тяхната грешка е че ползвате тесни и дълги тръби за бурета.Колкото е по-широко се постига по-висока периферна скорост при едни и същи обороти.Вдига се производителноста за еденица време.И още тия специалисти са поставили мотора на люлка.От мотора към редукторната ос са го изпълнили с ремък а от оста до бурето е с верижна предавка.Надявам се да съм бил полезен.
Стефан - майстор
Определено нищо не разбрах. Кажи си критиката към моята конструкция - къде са слабите места? За да знам как да отговоря.
boltik - специалист
Здравей Стефчо. По-добрата форма за бъркачка е късо и широко буре. Защо?? Когато бъркаш бетон и то рядък самите камъни чистят бурето.Речеш ли да забъркъш полусух или вар с тази сухата в чувалите започват проблемите.В този модел който си си измайсторил разтвора полепва по стените и се върти с бурето.Не приплъзва и не се бърка ефективно.Това е ако се занимаваш професионално.За оборотите и редукцията.Отворете една купешка и ще ви стане ясно.На времето като ученик ходих по строежите да си изкарвам джобни.Един ден предпиемача ме взе да помогна че щял да копува бетонобъркачка(за големите става дума)Направи ми впечетление че първо погледна оборотите на мотора.
Стефан - майстор
Възможно е да греша. Купешките са с диаметър на бурето 600 мм и около 30 об/мин. Моята е с диаметър 630 мм и около 25 об/мин. Кажи ми къде греша. Нищо не ми пречи със смяна на едното зъбно колело да постигна еднаква периферна скорост. Но какво от това?
boltik - специалист
Стефчо направил си многого красива бетонобъркачка.И на боя си я докарал.Това ли искаше да чуеш.Аз съм работил два пъти с такава и съм се зарекъл никога в живота си да не работя с такова чудо на техниката.Страшно тежка и много-трудно се обслужва особено когато бъркаш вар.Постояно трябва да я чистиш.Ти знаеш ли как се чисти такава дълбока бъркачка.Оставаш без ръце.Мани мани.Абе казано направо за строеж не става.Не че купешките са цвете но са много много по-практични.Говоря ако се занимаваш професионално.Ако ти трябва само за 2-3 колички до обед бъркъш слетобед стържеш и миеш.За сега спирам да спамя.Като ми попадне такава някъде ще я снимам да се увериш в моите думи.
Стефан - майстор
Наистина се получи малко тежка, съгласен съм. Но нямаше как по друг начин да стане. Аз търсех стабилност и функционалност, а не красота. Не може хем душата в рая, хем.... Нали разбираш. :lol: Сам, с моите килограми, си я местя където искам. Все пак, това не е машина, която да разкарваш като ръчна количка из обекта. А за чистенето си има начин. :?

На мен ми харесва, и ми върши чудесна работа.
ebahti - майстор
върши............ама ако бъркаш поне 6,7бъркала..........за 1,2 ич и не си струва да я ползваш........

Тема "Направих си бетонобъркачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: