Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stanimir nedev - напреднал
Тревата ми е засята на 9 4 2010 вече съм я косил два пъти .Въпросът ми е трябвали да я валирам и кога.
bou81 - специалист
да за да може корените да са по надълбоко
ама след всяко косене ли със какъв въляк колко тежък и като я валирам после ще се изправи ли.
extim69 - специалист
100кг, валяк , може да си направиш като ползваш стар боилер
пълен с пясък,косиш ,поливаш земята да е мека и валираш,на суха
почва нестава ,дали щте се изправи тревата - няма проблем
колко често--един път в месеца би трябвало да е достатъчно ,според мен
Аз съм си направил точно от боилер и точно с пясък и още един по лек ама ме е страх да я огазя .
extim69 - специалист
нищто няма да и стани ,на другия ден е права,ако те е страх хвани някоя по намахана комшика да свърши тая сложна рабта
pavkatay - майстор
и после ти намачкай комшийката иииии....... темата стана за говорилнята :lol:
titingo - напреднал
stanimir nedev написа:
Тревата ми е засята на 9 4 2010 вече съм я косил два пъти .Въпросът ми е трябвали да я валирам и кога.
Валиране не е необходимо,тъкмо обратното,от системноното валиране ще си спластиш почвата и ще затрудниш проникването на водата и въздуха до корените на тревата.
muncho - специалист
titingo написа:
Валиране не е необходимо,тъкмо обратното,от системноното валиране ще си спластиш почвата и ще затрудниш проникването на водата и въздуха до корените на тревата.
Много правилно! Откъде го чу това,че трябва да се валира след косене...:? на всяка опаковка е нарисувано-Валират се семената
pavkatay - майстор
muncho написа:
titingo написа:
Много правилно! Откъде го чу това,че трябва да се валира след косене...:? на всяка опаковка е нарисувано-Валират се семената
почети малко литература по въпроса и ще установиш, че не се валират само семената. валирането е задължителен процес и си има позитиви и негативи-негативите се решават с аериране :)

Тема "Валиране на трева" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: