Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
То ще го захрани, обаче според мене е излишно. Единствения смисъл е, ако ползваш лаптоп. Иначе си вземи 5 и 12 волта директно от конектора за хард диск. Във всяка десктоп машина има поне по един свободен конектор, а понякога и повече. Освен това на usb порта има само 5 волт, не знам дряновци откъде вземат и 12...
За захранващия блок, ако това, което пище е вярно ще върши работа. Обаче като гледам блока е китайски, а при китайците често има разминаване с действителността, така че имай едно на ум.
ELEMENTAL - специалист
"Отрочето" на SiriusPCB е един най-обикновен повишаващ имп. преобразувател (използващ ИС MC34063).5-те волта са взети директно от USB-то.12-те волта ги "прави" преобразувателя.Не е много ясно дали "Дряновци" са използвали вградената в чипа максималнотокова защита, а използването на дросел в ролята на такава го намирам за меко казано смешно.Чудя се "схемите" на SiriusPCB от инженери ли са проектирани, или от касапи (последните да не се обиждат) :-D :? ?
Гледам, че доста от CNC ентусиастите в този форум си поръчват от "Дряновци" само платките.В този ред на мисли ето една идея - ако се съберат 4-5 човека мога да проектирам (в случая безплатно) свестни печатни платки, ще направя една поръчка за направата им в някоя "свестна" платкаджийница и ей ви печатни платки с добро качество на цена доста по-ниска от тази на знаете кои.Обмислям варианта и да предложа готови драйвери, но за момента се въздържам, защото не знам дали ще се прояви достатъчен интерес към такова изделие.
P.S.Максималната консумация на товарите вързани към изходите на "дряновския" преобразувател не трябва да превишава 2W.В този ред на мисли няма как хем от 5-те волта да се дърпат 450mA, хем от 12-те да се дърпат 200mА :!:
svetliopi44 - Чирак...
ELEMENTAL Идеята ти е чудесна , че даже да си призная преди и аз си мислех за това ... да ти предложа да направиш свестни контролер и драйвери срещу заплащане ...
Аз бих ти поръчал такива за 4-5 оси ... с по-висок ампераж ...понеже съм харесал едни мотори който работят на 4А всеки ...
Някъде в темата някои(съжалявам че не помня кой) беше направил моторите да се изключват когато няма стъпки към тях и резултата до колкото си спомням беше добър ... това също е идея ... ако и други колеги са съгласни и мислят да поръчат , направо се захващай ... :wink:
Последна промяна от svetliopi44 на чет май 27, 2010 10:26 am, променено общо 1 път.
RosBos - напреднал
И аз съм за, ако спретнеш едни платки ще е супер,естествено каквото трябва ще си платим.
realcnc.com - помощник
продавам 1.5 KW шпиндел с водно охлаждане с инвертор за него и пълен комплект цанги.

24 000 оборота, 400 Hz ( мотор ), инвертор вход 220 V

realcnc@gmail.com

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (95.5 KиБ) Видяна 4988 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (79.91 KиБ) Видяна 4988 пъти
svetliopi44 - Чирак...
realcnc.comЦена ? и колко тежи ? ако може и някакво обстойна информация (на БГ) може и на лични , но си мисля че тук ще е по-добре за да видят и колегите.
realcnc.com - помощник
Цената на шпиндела, инвертора и цангите е 840 лв.

( По-ниска е от предлаганите по интернет в ebay, говорим за комплекта + доставката до БГ, с плащането на ДДС и мито и т.н )

Размери - 80 x 180 mm
Обороти - 6000 - 24 000
Runout off: less than 0.005mm

220 V, 400 Hz, 8 A - е мотора на шпиндела

Доставяме по ЕКОНТ с наложен платеж, окабелен и готов за използване !
Инвертора има възможност за управление от Mach3.

Поздрави
Scarface - помощник
Тия дни ми се наложи да местя машината в друга стая и днеска я позглобих.Ето една снимка без плота

Прикачен файл

p1130390_resize.jpg
p1130390_resize.jpg (158.58 KиБ) Видяна 5169 пъти
nunep - специалист
Здравейте
Видях темата за 4-та ос. В този сайт намерих интересна конструкция и мисля като нея да правя:
http://backyard-workshop.com/projects/c ... -axis.html
Проблема е че се използва малък универсал от струг 80-100 мм. Немрих в един магазин такъв но е много тежък а и на дължина идва голям.
Друг вариант е някаква план шайба да се изработи не незнам точно как.
Трети вариант - като на дърводелските стругове шайба със шипове и отзад център да притиска детайла.
Ако имате идей моля да споделите!
Scarface - помощник
nunep написа:

Друг вариант е някаква план шайба да се изработи не незнам точно как.
Трети вариант - като на дърводелските стругове шайба със шипове и отзад център да притиска детайла.
Ако имате идей моля да споделите!
Ami te i trite warianta sa za razlichni situacii.Ako trqbwa da hwanesh nqkakwa prychka koqto e ot po twyrd material-getinaks,aluminii i trqbwa da e centrowana perfektno to uniwersala e nai byrzo.Ako trqbwa da e neprawilen detail i trqbwa da se dyrji samo ot edna strana to plan shaibata e reshenieto,a ako e nqkakwo debelo dyrwo i trqbwa da se obraboti ot krai do krai to centyr s shipowe e redhenieto,taka che bi bilo hubawo da gi imash i 3-te warianta.
Izwinqwam se za shliokavicata :)

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: