• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavkatay - майстор
колегата беше написал, че НЯМА : 1. жена , 2. познания по електротехника и 3. навършени 18 години. не знам защо е променил поста, но с електриката в този случай е по- добре да не се 'бъзика' и не съм сигурен, че е редно да му (и) се дават съвети. не, че не може наръчник и за бомби да се намери в нета, но трябва да се обясни правилния подход, а не само 'как се прави'
Значи търся ел. техник, който да ми я оправи. Ще видя в сервиза за телефони дали ще я вземат. Ако знаете някакви сервизи в Шумен кажете каде са, че нямам идея за такива.
Благодаря!
peter_m - специалист
Само внимавай колко пари ще ти вземат (особено ако е само за смяна на кабела). Питай предварително. Че такава преса като на снимката (не знам каква марка е твоята) се намира нова и за 20 лв.
skrijo - специалист
То и аз не знаех да правя много работи , но се понаучих от тук, от книги практика и така.Давай смело не е толкова трудно, като я утвориш ще се убедиш сам . :)
engineer - специалист
хич не се занимавай да запояваш кабела. По-добре е да се подкъси с 1 педя и да се кримпват нови обувки/уши според модела. ако имаш път към Варна безплатно ще ти го направя. Според горните описания Очевидно проблема е в кабела.
didoniad13 - напреднал
moga a ti opravja presata ot shumen sam i remontiram tochno tija modeli sapir i;i first e
Разглобих я и да ви обясна по-точно, гръмнал е жака на въртящия се 360 градуса накрайник на кабела който влиза в пресата. Дали се продават кабели с такъв жак и какво ще стане ако свържа кабелите директно без да ползвам 360гр.
Благодаря!

Прикачен файл

25052010103.jpg
25052010103.jpg (61.76 KиБ) Видяна 5817 пъти
fikata - майстор
Какво ще стане ? Машата ще си работи, но кабела ще се усуква до момент когато ще прекъсне.
Баба ти като че ли е ползвала все маши с плъзгащ контакт.
Свързвай смело и като и дойде момента за изхвърляне - хвърляй и не страдай.Тогава вече може да се предлагат и маши с безжично ел.захранване WiFi
Има ли значение, ако объркам местата на двойката кабели.

сив - ______ ->? ________черен
червен - ______ ->? ________ черен
blv - специалист
Е ако ги объркаш, поне ще разбераш /може би/ разликата между постоянен и променлив ток. Не съм запознат с у-вото на пресата, но простата логика ми казва,че ако захранващия кабел е двоика няма значение как ще свържеш нагревателя в пресата. :shock:
  • 1
  • 2

Тема "Гръмна ми пресата за коса, дали може да се поправи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: