Всички въпроси за вилата.
Здравейте,

Предстои ми да правя дървен навес и се чудя с какво да обработя гредите и ламперията. Гледам, че продават някакъв чешки негорим лак.
Не знам в каква последователност да нанасям различните лакове.
Мисля първо да почна с грунд за дърво, след това - лазурен лак за цвят и накрая с този негоримия. Дали това е правилната последователност?
merakliq - специалист
Обработи ги с лак за дърво на водна основа, разбира се ако имаш средства. Аз нямах и действах с грунд и лазурен лак за дърво. По повод лаковете за дърво има писано във форума.
HD - специалист
А какво ще стане ако се мине най-напред с ленен безир?
И после съответно с някакъв лак за дърво ...
Много ли е грешно, аз единия навес го минах с въпросния безир (1 седмица съхна сигурно), и после вертикалните колони с яхтен лак, а останалото (покрива) си остана само с безир.
Питам, защото сега направих едното навесче изцяло наново и още не съм го "боядисвал" с нищо.
sepultura - специалист
Скоро сменяхме олуците на къщата, и сложихме челни дъски на сачака... Та накратко - грундирахме дъските с безир+кореселин смесени заедно в съотношение 1:1 , а след час-два ги лакирарахме със "СОКРАТЕС" който е на водна основа. Поне засега няма проблеми с дъските :-D
housedoktor - майстор
Има писано много,ужасно много по тази тема .Използвайте търсачката моля .Дублирането на темите е излишно

Тема "навес защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: