• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
jiktak - помощник
Здравейте, дайте съвет как да се направи автоматично затваряне на тежка метална входна врата на блок без автомат максимално ефтино(знаете как се събират пари от пенсионери), засега ми идват някъкви идеи с две-три макари, стоманено въже и тежест, но не мога да измисля как да омекотявам тряскането на вратата при затварянето и?! :?
shotik - майстор
Преди години точно така с тежест,ролки и въже я бях направил вратата на входа,няколко часа си играх докато намеря тежест с такова тегло ,което да е подходящо за затварянето на вратата без голям удар.Преди 3 г . сменихме вратата с друга метална и сложиха автомат.
Ще трябва да си поиграеш като мен и ще стане.
stoian64 - специалист
Може да използваш дебело стоманено въже с дължина 30-40 см. запънато неподвижно вертикално,успоредно на пантите-единият край към касата на вратата,а другия към вратата.При отваряне въжето се усуква в посока на навивките на нишките,от които е оплетено и после те връщат вратата до затворено положение.
Kirilpm - специалист
За да не се блъска може да сложиш гумен тампон от някое комби на 2-3 места и да пробиеш касата като легло на тампона.
bigshop - специалист
Амортисьор от стара пералня.

или

Ръчна помпа за велосипед/автомобил.
miroton - майстор
Сложи един пенсионер :lol:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
jiktak написа:
Здравейте, дайте съвет как да се направи автоматично затваряне на тежка метална входна врата на блок без автомат максимално ефтино(знаете как се събират пари от пенсионери), засега ми идват някъкви идеи с две-три макари, стоманено въже и тежест, но не мога да измисля как да омекотявам тряскането на вратата при затварянето и?! :?
Здравей, аз направих такава в началото на миналата зима - още работи.
Тракането не съм го решил още. На стъклата няма грам маджун и само да я чукна с пръст се чува на 2-рия етаж.
За въже ползвах - простирно въже (вътре са стоманени нишки, отвън е прозрачно) - много е яко. Половин час го рязахме, чупихме със секачки.
За тежест ползвам все още бутилка от 2 литра пълна с вода. Около 1,2 литра стигна при мен.
Отворих вратата почти на 85-90* и почнах да наливам вода. При мръдването на вратата - спираш. Когато е докрай отворена (към 100*) го нагласих да не се затваря.
Ако искаш претегли бутилката с водата и си направи тежест.
За зимата иска малко по-голяма тежест от лятото.
Чак се чудя как никой не се е оплакал от тряскането досега.
Мислех да го намаля като ползвам 2 тежести.
Едната да опре в пода, когато вратата достигне примерно 35*.
От затворена врата до оворена на 35* да действа само горната тежест, а от 35* до отворена докрай - двете тежести. - не съм пробвал какъв ще е ефекта, други са ми приоритетите в момента, но ще го пробвам.
Ако ти трябва нещо по-подробно - свиркай. :idea:
fbr - майстор
Комбинация от тежест и амортисьор, мисля ще е по-добър вариант.
mladkal - майстор
Пенсионери, пенсионери..ама все има два три до пет семейства пекани... Целият масраф излиза около 40 кинта...Като ги подхванеш от далеч за сигурността на техните имоти, за чистотата, за липсата на тъмни субекти, които могат да влизат и излизат необезпокоявани....Аз така ги подхванах и както никой не искаше да дава кинти веднага се намериха доволно количество ентусиасти и спонсори...
комшийчето пък прояви самоинициатива, закупи и удари рамо да монтираме автомата... Ел, бравата и домофонната система бяха изградени преди години от строителя на кооперацията ни...

Пробвай да ги подхванеш психологически и от далеч...

Успехи!
Колеги, в нашия блок уж има и врата и автомат, ама нещо не се затваря ..."автоматично". Знае ли някой как се регулират тия автомати, защото фирмата която монтира вратата с автомата нещо се покри.
Така изглежда:

Прикачен файл

PIC575602.gif
PIC575602.gif (3.56 KиБ) Видяна 8142 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Автоматично затваряне на входна врата на блок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: