• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Георгиев - специалист
Армировката трябва да е стабилна, както си я вързал да може да си седи и без бетон. Стремената няма смисъл, щом си ги направил така вече, връзва се с клещи или с така наречения керпеден на осморка, като обираш здраво телта и насукваш, обираш и насукваш. Ако като разклатиш стои (почти) като монолитно тяло значи си ок :)
sasho 28 - специалист
Стремената в Дупница ги огъват под 90 градуса,а в София-135,та допълнително довършвам понякога :)
stenmark - специалист
Първите 5 бигли са през 10см после през 15 и накрая през 20см.Иначе чесно с много голям интерес чета темата и ти желая успех от сърце!
Стефан - майстор
Георгиев написа:
Стремената не се слагат както ти дойде, на две съседни бигли частта където се събират двата края не се слага на едно и също място.
Обясни на простите хора, ако обичаш. За стремена, или бигли говорим? За мен няма разлика, въпрос на терминология от учебници и практика.

Второ - какъв е проблема за краищата. Но бъди убедителен. А не, че така е по учебник :lol:
Георгиев - специалист
Стремена, бигли няма значение, така ми е дошло така съм го написал :D, а ти какво против учебниците имаш :lol:
Стефан - майстор
Нищо против учебниците. Но не ми отговори на конкретния въпрос. Или те сварих неподготвен? :lol:
Георгиев - специалист
Не, трябваше да изчакаш да поровя в учебниците :lol: , стремената работят на срязване, ако са всички в едно положение = > по-кофти, един вид презастраховане си е ;)

П.П., Не ми се спори с латерни, аз споделям това което са ме учили, на колегата който прави "ремонта" нищо не му струва да го направи така за всеки случай... ако имаш повече въпроси потърси в учебниците, нали ги обичаш :P
Стефан - майстор
Георгиев написа:
П.П., Не ми се спори с латерни, аз споделям това което са ме учили, ..:P
Извини ме, но на подобни хора им казвам, че са "коне с капаци". Още веднъж извинявай. Харесвам хора, които не се ограничават само с наученото от учебниците. И хора, които са отворени към новото, и към прогресивното мислене. Обществото няма нужда от ограничени хора, с ограничено мислене. Не виждащи по-далеч от носа си. Ежедневието ми е пълно с подобни млади, и надъхани кадри. И с познания, клонящи към нулата. Казвам го с голямо съжаление.
Георгиев - специалист
Както кажеш ;), импровизацията и тарикатлъка са за лепенето на плочки и правенето на мазилки, там креативност колкото щеш, стоманобетонът е точна наука ;).
Стефан - майстор
Георгиев написа:
... стоманобетонът е точна наука ;).
Пълна глупост!
Математиката е точна наука.
Повече не мисля да пиша.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24