• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ivanovrg - специалист
не е малко
ватата влиза между CDтата
разстоянието по скоро се съобразява с луничките
vessselinov - специалист
ivanovrg написа:
не е малко
ватата влиза между CDтата
разстоянието по скоро се съобразява с луничките
Лунички на първото ниво няма да има.
vessselinov - специалист
Колеги ето 2 схеми на двойната скара. Разликата е в разстоянието между носещите CD профили.
1. Кой вариянт да избера? Достатъчно здрава ли ще е при втория вариант?
2. Каква е разликата в удобството и сигурността при директен или бърз окачвач? Кой е по удачно в моя случай?
Задавам този въпрос защото бързия окачвач ми изглежда по-несигурен, но пък гледах клипчета как лесно се регулира височината с него на носещите профили при нивелацията.

Прикачен файл

noseshti2.jpg
Носещи през 85 см
noseshti2.jpg (100.06 KиБ) Видяна 6354 пъти

Прикачен файл

noseshti1.jpg
Носещи CD през 35 90 90 90 35см
noseshti1.jpg (105.82 KиБ) Видяна 6354 пъти
Pooh - майстор
Схема 2, освен ако не се опитваш да спестиш от UD профили по периферията, което пък се прави само ако е невъзможно захващането по стените. Като цяло - пусни си нивото по стените, разпредели 3 носещи линии и после само щрак-щрак :wink:
vessselinov - специалист
Pooh написа:
Схема 2, освен ако не се опитваш да спестиш от UD профили по периферията, което пък се прави само ако е невъзможно захващането по стените. Като цяло - пусни си нивото по стените, разпредели 3 носещи линии и после само щрак-щрак :wink:
Не за спестяване на UD-та изобщо не става въпрос, видях на една схема че разстоянието го дават а примерно а първото до UD-то 1/3а. Няма значение благодаря за бързия отговор.
А за носещите СD-та директни или бързи окачвачи???
petkomz - специалист
Pooh написа:
Като цяло - пусни си нивото по стените, разпредели 3 носещи линии и после само щрак-щрак :wink:
А носещи профили близо до стените не са ли необходими, или е достатъчно колегата да сложи монтажни такива?
Pooh - майстор
Носеща роля играят UD профилите, монтажните вече са друга бира - почваш с монтажен на 10-ина см. от стената.
Това за 1/3а е когато не може да се монтира UD по периферията, но тогава нивелирането е малък ад.
По отношение на окачвачите - при разстояние до 12см. директните окачвачи са за предпочитане - с бързите окачвачи с тел се работи малко тегаво при малки отстояния от тавана ... поне на мен ми е терсене.
vessselinov - специалист
Обиколих си тавана с УД профил, пуснах го на 10 см (долния край на уд до тавана).При лампата нивото на плочата е 3-3.5 см по ниско отколкото в ъглите. Пуснах си линия за носещите СД-та и наредих окачвачите.

Прикачен файл

IMG_4217_resize.JPG
IMG_4217_resize.JPG (126.09 KиБ) Видяна 6077 пъти
vessselinov - специалист
Две фуги ми разказаха играта - пукат пукат и пак пукат. Всичко изпълних както съм описал. С двойна скара, всичи разстояния отговарят на техническите изисквания на KNAUF. Наслагах и паразитки навсякъде. Фабрични фуги с мрежа не фабрични леко скосени изпълнени с Фугенфюлер, стъкло... лента на Кнауф, отскрани хартиена на кнауф.....
СПУКАХА СЕ ЕДНА ФАБРИЧНА ФУГА И ЕДНА ОТ ДРУГИТЕ. Вече 2-3 пъти ги оправям пак пукат. Сега боядисах и еле ги. Шпакловах ги с стъклената лента и Шиитрок - шкурих като гледах да не претрия лентата, и пак пука. Сега с силикот го запълних и пак се спука---- не знам вече писна ми... :x

Прикачен файл

IMG_5705_resize.JPG
Това е фабрична фуга с паразитка, с мрежичка на кнауф - три пъти поправяна
IMG_5705_resize.JPG (106.73 KиБ) Видяна 5397 пъти

Прикачен файл

IMG_5706_resize.JPG
тази и с стъклена лента с шиитрок последно
IMG_5706_resize.JPG (61.85 KиБ) Видяна 5397 пъти

Прикачен файл

IMG_5711_resize.JPG
IMG_5711_resize.JPG (91.98 KиБ) Видяна 5397 пъти

Прикачен файл