• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами пак не мога да разбера - защо бъркаш главната басейнова помпа в схемата - много се усложнява. Сложи си една помпа, която да се включва заедно със соларната, която да върти вода от басейна през топлообменника и това е. Ти така или иначе слагаш такава помпа - защо трябва да се изключва, когато тръгне главната басейнова помпа?
filmatoplo - майстор
Пак така работи системата когато тръгне слънчевата помпа да тръгне и байпасната . :) Но ако през това време е включена главната помпа просто байпасната не е нужна , в мига когато тя спре ще се включи байпасната - идеята идва от това че слагам байпасната помпа заради да я захранвам със юпиес като спре тока заедно със слънчевата .Преди това басейнаджията ми вика слагаме топлообменника и готово само със главната помпа , ама като го попитах за спирането на тока какво правим и той вдига рамене . :wink: Никой нее толкова умен от тия агенти и хич не им пука -и те са проба- грешка .Колегата 2в6 е добър на тия схеми и кип , ама как да му обясня схемата :? да я нарисува.
pipbel - майстор
Ето още една алтернатива за отопление на басейни, макар че съм я мяркал вече някъде.... :?
http://www.thermoeconomic.com/kolektor- ... seyni-p48/
Има и цени
filmatoplo , тия поне са ти градски :cool:
filmatoplo - майстор
На Асенчо от Термоикономик съм му клиент редовно :wink: там топлообменници,слънчеви помпи,юпиеси,контролери от него ги взимам .
filmatoplo - майстор
Днес поставих 6 те бойлера вече в мазето , утре започват спойките с медта.Пък колко е тясно по 50 санта има около бойлерите поредната подводница 100 кран-добре че съм като невестулка да се промушвам . :-D
filmatoplo - майстор
Системата е пред финал , остана да монтирам 3 пътния вентил който ще прехвърля между двата топлообменника .От Интиел днес ме издъниха -обаждам се сутринта за 3 пътен вентил -имало уж , отивам до завода в Поморие -няма :shock: ай сиктир вземах само 2 юпиеса .Купих си от Бургас -вентил и задвижка на Хонивил . :wink:
filmatoplo - майстор
Монтирах 3 пътния вентил , утре е наред ел инсталацията контролерите и юпиесите - ще се ползват Интиел ски . Днес пълних и бойлерите с вода 6 по 500 литра - издъни ме една анодна защита -тече и калчището от завода :-D Сънсистемова работа , утре ще го пренавия наново щото днес не носих на обекта камък гидория 42 .След 3 юни туристите идват-дни ни делят до топленето на басейна стискайте палци . :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Стискаме бре, айде. Тоя трипътник какъв цолаж е?
filmatoplo - майстор
Вентила е 1 цол .В момента го ползвам като разпределителен вентил .
naskov - майстор
Пусни и снимки, че ми е много интересно
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18

Тема "Отопление на басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: