Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
chagovec - помощник
Здравейте незнам дали това е правилният форум,но да питам...Имаме къща на която ходим рядко 2пъти месечно и сега са се завъдили ужасно много кърлежи,кърлеж до кърлеж и отгоре друг,за около 20 мин кучето събра 30,кажете какво да правя напръскахме с един препарат от ветеринаря,но измряха пряко засегнатите после намерихме пак живи :x :x .Моля кажете нещо,което да ги изтрепе до крак,това е нещо страшно,а и от къде може да се въдят?
Илиян Илиев™ - майстор
В другата тема за ефтина настилка съм написал отговора. Кокошките ще им е.ат мамата на кърлежите.

Само дето в другата тема си написал, че липсвате по 2 дни в месеца. Сега като разбирам че ходите по два пъти в месеца ще е проблемно изхранването на птиците.

Освен някой свестен комшия да ги храни и като възнаграждение да му давате част от яйцата и по някоя яричка от време на време.
axial - напреднал
chagovec написа:
Здравейте незнам дали това е правилният форум,но да питам...Имаме къща на която ходим рядко 2пъти месечно и сега са се завъдили ужасно много кърлежи,кърлеж до кърлеж и отгоре друг,за около 20 мин кучето събра 30,кажете какво да правя напръскахме с един препарат от ветеринаря,но измряха пряко засегнатите после намерихме пак живи :x :x .Моля кажете нещо,което да ги изтрепе до крак,това е нещо страшно,а и от къде може да се въдят?
Преди 7-8 години имах същия проблем. Отиваш при санитарните служби на твоя град и ги информираш. Те си имат хора които могат да дойдат и да ти напръскат къщата или можеш да си вземеш препарат от тях и да се оправяш сам. С едно напръскване няма да минеш. Кърлежите имат инкубационен период (не помня колко беше) но поне 2-3 пръскания трябва да направиш. Не жали препарата, пръскай смело!
MamaMy - майстор
Един препарат ми похвалиха "Бандит". Ползвал ли го е някой, има ли ефект?
На него пише, че е против бълхи, кърлежи, мухи и т.н. Не вярвам на препаратите пенкилер, но винаги има приятни изключения. Този дали е от изключенията?
inspo - майстор
Всяка година на работа пръскат с Бандит ( правят заявка и идва частна фирма да пръска) върши работа . Не пречи и за кучетата , защото човека минава с машинката и кучето :-D И след това не съм засичал кърлежи и бълхи по него .
ebahti - майстор
несериозен въпроз ........кво очакваш бе байо-да не одиш некъде 2 мес. и кат идеш там да те чака градина????????? плати на некой комшия да ти коси и наглежда местото и не задавай тъпи въпроси. айде и не се засегай ............. :wink:
Последна промяна от ebahti на нед май 30, 2010 6:12 pm, променено общо 1 път.
mita6kiii - специалист
Вземи от ветеринарна аптека "АЙКЪН" и като ходиш там , пръскай.Изпитал съм го-помага.
pet.kan - специалист
Бандит е слаба работа, циперметрин и то не много концентриран
Айкън си е точно затова - 2 пъти на сезон се пръска
housedoktor - майстор
фирмите вземат около 25 лева на декар площ и има ефект.Скоро ще викам фирма и за стършелите ,че много досадни а и опасни

Тема "ПОМОЩ КЪРЛЕЖИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: