Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dios - напреднал
Значи идеята е следната.Таванът ми е дървен,а се отоплявам с камина с водна риза.Кюнците вървят така че около метър са на 20 см. от тавана.Искам да направя нещо като втори таван,между тях и дървенията въпросът е от какво.Ширината ще е около метър дължината около 4 м.от стена до стена.Определено ще има каменна вата,въпросът е отвън какъв да бъде материалът,и да не бъде грозно разбира се.Предварително благодаря за идеите.
housedoktor - майстор
От гипсокартон е добра идея .А от кюнците до тавана ти трябва поне 10 см растояние .Гипсокартона е негорим ,но може да очакваш повреди по боята от топлината
dios - напреднал
Гипсокартон и аз мислех но четох че от топлината започва да се рони.Мислех за едни ламарини,декоративни видях ги в Практикер,незнам нещо гипсокартона не ми вдъхва доверие.По интересно ми е какви са изискванията за ватата.
housedoktor - майстор
Гипсокартона по цял свят е и елемент от пожарозащитата.С него се облицоват и метални греди .Издържа 30 минути на открит огън .Ти си прецени.А каменната вата е 100 % негорима
Илиян Илиев™ - майстор
Може и корк да налепиш.
бат Вальо - специалист
Аз съм си направил щит от алуминиева ламарина. Извита е с формата на кюнеца и е захваната с нитове към него на разстояние 10 см. Върши перфектна работа и не е грозно.
dios - напреднал
В момента съм точно с алуминиева ламарина,но някак не се връзва,иначе върши идеална работа.Какво ще кажете за изолираните кюнци,или по точно ,,димоотводи,,някой има ли опит с тях.Мисля да сложа такива само на хоризонталната част тоест тази която е успоредна на тавана.
stenmark - специалист
Пожароустойчив картон 2пласта и нямаш никакви проблеми.В кино арена залите ги правихме три пласта за да издържат минимум 1.5часа.

Тема "Нуждая се от съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: