Всички въпроси за вилата.
ArturDent - Почти Безобиден
embata написа:
Може ли да зидам тухлите на височина, а не легнали?
Както казваше Кръстьо Лафазанов "...Е ви са осрахте".
- без колкони - добре.
- тухли четворки - добре
- вертикално (паянтова/преградна стена) - стига толкова.
Колега просто, избери поне две от трите. Поне малко устойчивост трябва да има тая конструкция. Нали все пак покрив трябва да носи, че и снега върху него.
peter_m - специалист
Поне една тухла единичка да беше сложил напречно :? Според мен трябваше да налееш бетон на известна височина, че тези тухли на нивото на земята ...
PCL82 - майстор
Правилно е тухлената зидария да почва чак след около 50см от терена-не така направо. Зимата като натрупа сняг и ти се просмуче стената и почне да цъфти, пък и плоча ще ми слагаш връз тях.
Съвета ми беше да направиш постройките на фуга-слагаш 5см стереопор и после покриваш с первази от поцинкована ламарина.

Няма да ми се обиждаш ама нещо те тегли много към едни изпълнения, които в моите представи се свързват със селски простоти и икономия.

Проучи как е правилно да се прави и го изпълни добре. Това, че по селата има какви ли не изпълнения не може да бъде мерило, че така се прави.
ArturDent - Почти Безобиден
Ииии сега забелязвам, ама ти и пъна си оставил! А като почне да гние и се образува една хубава ямичка, пълна с хубава водичка (ледче)!
embata - напреднал
PCL82 написа:
Правилно е тухлената зидария да почва чак след около 50см от терена-не така направо. Зимата като натрупа сняг и ти се просмуче стената и почне да цъфти, пък и плоча ще ми слагаш връз тях.
.
Мерси за съветите,

правилно си разбрал че гледам да го направя възможно най рационално, но все пак и търся някакво качество! Знам че веднага всички ще кажат такова животно нема!!!Ок.
Относно просмукването на влага от тухлите, ако запечатам после стените долу ниско с облицовъчен камък няма ли да свърши работа, плочата дето ще ударя след няколко реда тухли, няма ли да спре влагата?
То сега задължително ще просмуче влага, но съм решил да измазвам постройката чак догодина, като вече влагата я няма, или това не е решение?

Поздрави
PCL82 - майстор
Въобще не е решение. Тухлите като поемат влага и няма къде да я отдадат стават на кал, а зимата замръзват и се пукат. Или бетон, бутобетон или каменна зидария ти трябва.

Вероятно ще ти трябва и четвърта основа от към къщата, за да ти легне добре плочата. Ако искаш да караш на 3 основи трябва да сложиш греда към къщата или да направиш плочогреда. Това значи да си наясно как се прави арматура. Ако просто пернеш една тънка плоча, без допълнително заякчаване там тя ще се спука напряко.

Откопай пъна и изсечи всички корени колкото можеш по-далече.

Не прави тъпи икономии ако не искаш да имаш постоянни грижи за в бъдеще. Почти нищо не спестяваш, а замо си залагаш таражеж в....
embata - напреднал
PCL82 написа:
Въобще не е решение. Тухлите като поемат влага и няма къде да я отдадат стават на кал, а зимата замръзват и се пукат. Или бетон, бутобетон или каменна зидария ти трябва.

Вероятно ще ти трябва и четвърта основа от към къщата, за да ти легне добре плочата. Ако искаш да караш на 3 основи трябва да сложиш греда към къщата или да направиш плочогреда. Това значи да си наясно как се прави арматура. Ако просто пернеш една тънка плоча, без допълнително заякчаване там тя ще се спука напряко.

Откопай пъна и изсечи всички корени колкото можеш по-далече.

Не прави тъпи икономии ако не искаш да имаш постоянни грижи за в бъдеще. Почти нищо не спестяваш, а замо си залагаш таражеж в....
Ok,
но след като вече съм избил основите, сега как да поправя грешката с тухлите? Да ги махам и да скова куфраж до нивото на плочата ли, ще се хване ли новия бетон кам основата? Кажи какво да правя?
Поздрави
embata - напреднал
Говорих с един майстор и той ме посъветва да скова кофраж, който да обхване тухлите с по-2,5-3см отстрани и да е висок около 30см и да излея цимент със пясък, и след като се покрият тухлите да слагам камъни в бетона за икономия, но по-малки! Също каза да нахвърлям и железа!
Ще свърши ли работа това, как мислите?
GEORGI5959 - специалист
Emba, разбрахме, че нямаш елементарни познания в строителството. Престани да твориш строителни глупости. Колегите ти дадоха достатъчно компетентни съвети, а ти продължаваш да строиш като за кокошарник, а после все питаш, ама така ще стане ли? Ами няма да стане. Моят съвет е да повикаш знаещ и можещ човек на място за да ти помогне. Извинявай за израза, ама с пръдня боя не става. Ще се радвам след време да ни покажеш нещо добро за да си го ползуваш без проблем и със здраве.
peter_m - специалист
embata написа:
Говорих с един майстор и той ме посъветва да скова кофраж, който да обхване тухлите с по-2,5-3см отстрани и да е висок около 30см и да излея цимент със пясък, и след като се покрият тухлите да слагам камъни в бетона за икономия, но по-малки! Също каза да нахвърлям и железа!
Ще свърши ли работа това, как мислите?
1. Цимент и пясък (и вода) не прави бетон - трябва и чакъл
2. Камъните не се слагат за икономия, те са си съставна част от бетона.
3. Железата не се нахвърлят, така никаква работа не вършат.

Тема "Моля за помощ относно пристройка на баня кам къща???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: