• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Всичко за дърводелството
filmatoplo - майстор
Оня ден , видях една беседка в едно село - направо не е истина .Човека тръгва от положението на Карапес , кове 6 греди към централното трупче и готово -без хоризонтални разпънки :? над 30 години била , отгоре с ламарина . :wink: Какво стана започна ли , вярно че хубавите работи стават бавно но последно време тръпна по темата. :wink:
kapanec - специалист
Да подготовката напредва купени са Видийте за дърво(1500бр) ако не стигнат ще купувам още.Днеска нивелирах и отрязах 6-те гредите.Сега си тъся подходящ дъводелец (в близост) да ми разбичи другите гредите на определен размер, и ще почна тогава.Вече окончателно ми е ясно как ще стане покрива :?:
filmatoplo - майстор
С нетърпение ще следя ,пък ще е доста поучително . :)
kapanec - специалист
Във неделя ще нося бичметата на дърводелец да се калиброват. :?
rumen302 - специалист
Изображение

Тая беседка е на няколко години и е доста стабилна. Просто като се хванат мертеците за средното парче здраво с големи винтове (примерно 8мм дебелина) и от другия край за гредите, няма как да подаде.
filmatoplo - майстор
Супер , даже и нагледно стана -точно за същото говоря , как се събират горе гредите . :wink:
kapanec - специалист
rumen302:Чудесна снимка доста детйлна добре се виждат захватите.Колко ти е разтоянието между вертикалните греди и с какъв размер са .Аз мисля да пусна и по още едно ребро помежду основните.Като идея и моя покрив е замилен почти едитично с твоя но ще има и стряха
Ако не те затруднява пусни още някоя снимка цялостна и на другите захвати пейките,масата ,ламперията от страни и др. :|
rumen302 - специалист
Тази беседка също има стреха, просто е пречупена,за да не пада много ниско.

Изображение

Изображение
kapanec - специалист
Чудесна е беседката.Сега се вижда стряхата.Мерси за снимките
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Беседка-построяване на покрив" | Включи се в дискусията: