Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Имам следното питане: Двойна конзола за един двоен и един единичен ключ до вратата на тоалетната (осв. тоал, вентилатор тоал и осв. коридор). Това са 4 броя гофрета, които излизат отзад. Но това отзад всъщност е отдушникът на тоалетните. Потенциално там може да има нталична влага или вода при повреда и теч. Още повече, че смятам в този отдушник да вкарам въздуха от сушилнята, който е влажен. Та, как да утлътня гофретата и около тях, за да не може стичащата се (еветуално) капка да влезе към ключовете?
Прилагам и снимки преди да замажа и след това. Замазъл съм с СМ11, но съм далеч от мисълта, че е станало водоплътно.
Предполагам, че има някакъв специален способ, който се прилага в такива случаи.

Прикачен файл

DSC00141_800_600.JPG
DSC00141_800_600.JPG (50.01 KиБ) Видяна 2525 пъти

Прикачен файл

DSC00140_800_600.JPG
DSC00140_800_600.JPG (29.21 KиБ) Видяна 2525 пъти
ribnikolaevi - майстор
Това което съм намисли е да огъна гофретата отначало надолу, после вече да си поемат нагоре, за да се получи откап на евентуалната капка.
Но все пак ми се ще да "чуя" мнения на опитни специалисти.
pavelari - майстор
правиш това

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (12.84 KиБ) Видяна 2480 пъти
ribnikolaevi - майстор
ОК, и аз това имах предвид. Цепването в моя случай ми се струва в повече, тъй като при двата отвора на говрето е сухо - няма влага там. Само в средната дължина може да се появи някакъв конденз.
Благодаря за бързия отговор.
mirk - майстор
На кабелите не им пречи влагата чак толкова много, разбирасе ако изолацията им не е повредена. От към страната на проникване на влагата може да си уплътниш гофрите и със санитарен силикон или дори високотемпературен червен силикон - за запушване на дупки и уплътнения е идеален.
stefan_gb - специалист
Няма смисъл от подобен род уплатняване а и другите краища на гоф.тръбите трябва да излизат някуде ... нали целта е и възможност за смяна на проводници ;кабели ..... и при запечатванве със силикон смяната ще е много затруднена.
Друг е въпроса ако има парчета тръби само заради отвора, но ера посочен по горе от pavelari е достъчен и ще свърши работа.
mirk - майстор
След тези чупки и ерове да му мисли тоя дето ще сменя кабелите :lol:
ribnikolaevi - майстор
mirk написа:
На кабелите не им пречи влагата чак толкова много, разбирасе ако изолацията им не е повредена. От към страната на проникване на влагата може да си уплътниш гофрите и със санитарен силикон или дори високотемпературен червен силикон - за запушване на дупки и уплътнения е идеален.
Това на снимката ми обясни как да го уплътня. За смяна на кабелите не се притеснявам. Имам жило и дължините не са особено големи. Засега това е решението, което ми се струва логично (на Павелари).
Проблемът е не в кабелите, а в това, че потенциално капка може да стигне до ключовете. Когато обаче ги подведа с показаната форма, капката ще откапва в най-ниската точка.

Тема "Изолация около гофрета срещу влага" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: