Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Ivailo - помощник
ще почваме ремонт в кухнята и сме решири да включим и балкона към нея но има разлика в нивото на пода балкона е с около 6см. по ниско.Смятам да сложа 4см. xps и после да се направи замаска от горе. която ще е около 2 см.
Питането ми е :
как да залепя изолацята (решил сам да надраскам плочките отдолу коити са мозаечни с флекса и да го залепя ) балкона има денивелация тя с замаската ли да се изравни или с изолацията да я оправям
другото което искам да попитам замаската която че е около 2 см няма ли да малка но все пак е балкон и ме е страх да не се натоватва плочата да не стане някаква беля.
какво ще ме посаветвате
masteradmin - майстор
Задължително армировъчна мрежа на XPS-то (аз имам такава мрежа и мойте плочки във фитнеса спукаха). Иначе незнам колко ти е денивелацията на тераса. Но в края просто може да сложиш по дебел XPS. И така да компенисраш денивелацията отчасти със замазка отчатси с изолация. Иначе колкото до лепенето на изолацията едва ли има къде да бяга или да се отплепи.
Ivailo - помощник
ще сложа армировъчна мрежа над xps-a но да не стане и при мен така да се напукат плочкита точно за това си мислех да се сложи ламиниран паткет .
Плочата незнам колко е дебела става въпрос за балкон 1м.ширина и 3м.дължина стандартните на панелните блокове на 4етаж
Time2Burn - специалист
НАпукан гранитогрес не съм виждал (освен българският на КАЙ, който е по - крехък и от турски фаянс) Ми треа си мрежа и 3 сантима замновлана замазка.
Ivailo - помощник
колко сантиметра трябва да е минимум закаската над xps ако реша да слагам ламинат и каква трябва да е ако слагам плочки
Time2Burn - специалист
Трябва да е около 3 сантиметра, независимо какво покритие ще слагаш
Ivailo - помощник
Time2Burn написа:
Трябва да е около 3 сантиметра, независимо какво покритие ще слагаш
3см ми се виждат много няма ли да се натавари плочата аз като я гледам и някаде около 10см дебела .Смятам и да изидам с итонг 12.5см късата страна която е 1м. дълга до горе и пред парапета на 1м височина
Time2Burn - специалист
Иззидай не със 12.5 а със 7.5 , след което можеш да си наковеш 2.5 см фибран и да си шпакловаш с рабица. Така се прави, така го правя и в момента на един обект> Ако искаш мога да ти го снимам. Най - тънката замазка е 3-4 см, иначе няма файда, става слаба и ще се пука. Няма да се натовари плочата. 3 см замазка са ти около 3 чувала което е не повече от 100 кг. Все едно да кажеш че ако седнат 5 човека на терасата и тя да падне. Ако те интересува повече - можеш да ми пишеш лично съобщение или да ти дам снимки на нещо подобно.
Ivailo - помощник
смятам да изидам с 12.5см защото като питах за дограмата ми казаха че искали стената да е дебела поне 10см. иначе тук в форума ми предложиха ватиант с 7.5см и от вътрешната страна с гипскартон и вата ако може да качиш някоя снимка да видя как е станало
velsi - Почетен майстор
Не се съобразявай с дограмаджиите. Те трябва да се съобразяват с тебе. Искали били 10 см. Ако не могат да монтират 6,5 см. прозорец на 7,5 см. стена по-добре ги изгони! Това, което ти предлага Time2Burn е добро.

Тема "гранитогрес или ламинат на балкона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: