Всички въпроси за вилата.
embata - напреднал
GEORGI5959 написа:
Emba, разбрахме, че нямаш елементарни познания в строителството. Престани да твориш строителни глупости. Колегите ти дадоха достатъчно компетентни съвети, а ти продължаваш да строиш като за кокошарник, а после все питаш, ама така ще стане ли? Ами няма да стане. Моят съвет е да повикаш знаещ и можещ човек на място за да ти помогне. Извинявай за израза, ама с пръдня боя не става. Ще се радвам след време да ни покажеш нещо добро за да си го ползуваш без проблем и със здраве.
Georgi,
ти ми беше писал да излея основите и после да правя кофраж до кота плоча-това съм решил да правя, единствено питам да оставя ли този ред тухли който съм иззидал или да го махна, тръгнал съм по твоята технология? Относно пояса над зида, имаш в предвид да се излее 7-8см бетон ли?
Не се нервирай, питам за да се науча, нали за това е форума!
Мерси
PCL82 - майстор
Махни тухлите. Полза от тях няма, а работата на вятъра за един ред не е голяма.

Правиш кофраж, намокраш бетона, поръсваш със сух цимент и отгоре наливаш бетон до ниво долен ръб на плочата.

Пак се консултирай със специалист за арматурата и реше дали ще правиш 4-та основа към къщата или греда със съответните железа. Консултирай се със специалист за арматурата.

Пояс най отгоре на тухлената зидария 15-20см висок.
GEORGI5959 - специалист
Не се нервирам, просто реагирах малко по-остро като ти видях снимката с назиданите стари единички. Тези тухли ще се шупнат още първата зима. Това ти е нивото до почвата. Виж какво ти е казал PCL82. Моят съвет е почти същия. Не казвам, че това е задължително да направиш, но възможно най-евтиния вариант е това. А бъди сигурен, че всичко ще стане много стабилно.
За такава малка постройка не е необходимо да правиш четвърта основа към стената на къщата, нито греда или скрита/плочогреда/ както виждам те съветват по-горе. Вкопай плочата в стената.
Казах ти да напълниш вътре с някакви материали и така няма да правиш кофраж и много отговорна арматура. Достатъчна ще е една мрежа с Ф8 на квадратчета 15/15 см.,която можеш и сам да направиш.
А помисли ли как ще демонтираш кофража, ако го направиш без пълнеж?
Тези тухли, макар и стари ще ти свършат идеална работа нагоре.
Ако не направиш някаква връзка на зидарията със стената, поне най-отгоре на зида, вържи пояса със стената. Варианта пак ще е задоволителен.
Зависи как ще правиш покрива, може в пояса да поставиш мустаци от Ф6 с които да вържеш възглавниците или ребрата.
Това е което се сещам сега.
embata - напреднал
Здрасти,

мерси за креативният отговор!
Относно въпроса ти за свалянето на кофража като оставя празно отдолу, като бия сега основата до горе, мисля да оставя прозорец 50/100см от долната страна на пристройката, където в бъдеще да поставя две вратички и да си слагам лопатите и др. такива неща отдолу! Относно четвъртата основа на плочата мисля да сложа дървена греда плътно до къщата, която да легне върху двете страници на основите които сега ще доливам, иначе ще армирам с мрежа за каквато говориш! Как мислиш?

Поздрави
GEORGI5959 - специалист
Това което си намислил е добре, но до сега не го беше споменавал. Никаква дървена греда! Щом отдолу ще е празно, то е плочата няма да ляга на нищо, ако я вкопаеш в стената е достатъчно но армировката вече трябва да е по-друга. Няма да ме разбереш, а и ти няма да можеш да я изпълниш, макар, че не е сложна. Достатъчно ти е желязо с Ф 8, но вече са необходими кобилици през ред/ако ти говори нещо това/. Ако искаш може и да не я вкопаваш но край стената сложи една скрита гредичка, представлява четири пръчки арматура с бигли през 20 см. на дебелината на плочата. Може и долна греда но при теб е само усложняване и оскъпяване, тъй като там няма да има товар, а само пода. На два метра няма проблем да няма и никаква греда, а само две допълнителни кобилици в първите 25 см. от стената. Ти прецени сам според възможностите си.А иначе нишата за натурии е добро решение и проветрение. На вилата никога не достигат помощните сушинки, пък те са голям плюс.
embata - напреднал
GEORGI5959 написа:
Това което си намислил е добре, но до сега не го беше споменавал. Никаква дървена греда! Щом отдолу ще е празно, то е плочата няма да ляга на нищо, ако я вкопаеш в стената е достатъчно но армировката вече трябва да е по-друга. Няма да ме разбереш, а и ти няма да можеш да я изпълниш, макар, че не е сложна. Достатъчно ти е желязо с Ф 8, но вече са необходими кобилици през ред/ако ти говори нещо това/. Ако искаш може и да не я вкопаваш но край стената сложи една скрита гредичка, представлява четири пръчки арматура с бигли през 20 см. на дебелината на плочата. Може и долна греда но при теб е само усложняване и оскъпяване, тъй като там няма да има товар, а само пода. На два метра няма проблем да няма и никаква греда, а само две допълнителни кобилици в първите 25 см. от стената. Ти прецени сам според възможностите си.А иначе нишата за натурии е добро решение и проветрение. На вилата никога не достигат помощните сушинки, пък те са голям плюс.
Ok, ще те послушам! Иначе като стигна до зидарията да връзвам ли към къщата или да си зидам плътно до стената, а само отгоре да направя пояс който да вържа към къщата? А, и относно избиването на врата от къщата към пристройката, аз си мисля първо да избия няколко тухли на височина където ще е горния край на вратата и да поставя греда за трегер и после да продължа надолу с избиването на тухли, съгласен ли си?

п.с. От склада от който пазарувам нямат мрежа Ф8, а само Ф6, няма ли да свърши работа за плочата?

Тема "Моля за помощ относно пристройка на баня кам къща???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: