Всичко за дърводелството
Izotop - помощник
Здравейте колеги. Любител съм... правил съм си някои нещица за у дома , сега искам да си стегна нов гардероб. Харесах си модел като този , само че искам да е с 4 или 5 плъзгащи се врати ( ширината ще е 330 см ), но проблема са вратите : искам да са като тези на снимката : от 2 материала , само дето не знам как се прави това. Някой може ли да ми даде насока моля ?

Прикачен файл

garderob1.jpg
garderob1.jpg (31.3 KиБ) Видяна 11721 пъти
shadowman - майстор
Тия тук може би са събрани с дъбли (което не го препоръчвам) инак има алуминиеви профили за тази работа.
DTIvanov - специалист
Както колегата по-горе е написал най-вероятно са три отделни детайла. Ние ги правим така: трите детайла се кантират поотделно (по възможност с 2 мм кант) , след което се сглобяват с плоски дибли и се лепят с полиуретаново лепило, след което се лепи алуминиева кант-дръжка. Плоските дибли предполагат някои по-специфични машини, ако нямаш слагаш нормални цилиндрични дибли, пак става.
bogomilZ - специалист
увеличете снимката и ще видите че средния елемент е добавен отпред
вратата е цяло тяло и елемента е напред
в края наистина има алуминиев кант дръжка но той хваща само кафявия детайл
ако го правиш задължително кант 2 мм иначе ще се загуби ефекта който вижда тук

Прикачен файл

garderob1_478-1.jpg
garderob1_478-1.jpg (14.73 KиБ) Видяна 11557 пъти
miliad - майстор
има няколко начина за такива врати, но първо трябва да се избере системата на плъзгане.Виж тук http://www.laguna.pl/pl/content/index/l ... gory/home/
shadowman - майстор
И на мен ми се вижда, че настърча шареното, но трябва да е 8 мм за да не закача задната врата.
miliad, темата е за самите врати на гардероба, а не за механизмите.
bogomilZ - специалист
темата наистина е за вратите но определящи ще са и механизмите
аз за това изпълнение бих ползвал система POLO защото е за товароносимаст 60 кг и междуосовото разтояние на водачите е 38,3 мм
тогава ще има достятъчен луфт между вратите за да се монтира декоративен елемент от 5 до 8 мм
http://www.rosi.bg/obsht-izgled---polo-2095.html
shadowman - майстор
bogomilZ, щом пишеш за тая система значи си я използвал, как се държи, добре ли работи?
rum_sz - специалист
POLOTO ,работи перфектно
rum_sz - специалист
rum_sz написа:
POLOTO ,работи перфектно
отвори каталога на Роси оод там има няколко системи

Тема "Как се правят тези врати на гардероб ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: