• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Nikalas35 - помощник
Здравейте колеги! :wink:

Напраих нов водопровод с Ппр. тръби ,но се появи следния проблем :
на връзките ,които са с резба /холендрите на водомера и връзката към старата метална тръба/ навих тефлонова лента , която леко просълзи.

Въпроса ми е има ли нещо по ефективно и добро эа уплътняване на резби от тефлоновата лента?
Има ли някакъв силикон или паста?
Възможно ли е старият метод със калчища намазани със силикон ?
На изводите за батерията сложих временно пластмасови тапи с резба и там също просълзи телоновата лента? :?

Моля за мнения и съвети, благодаря предварително!
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:03 am, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Taка се процедира с кълчищата-грубо и селско изпълнение, от преди 20 години.Не съм против използването им за черни тръби при парни инсталации, но за ППР си вземи тефлонов конец на Локтайт Изображение и го направи културно.
filmatoplo - майстор
НАЙ ЛЕСНО -навий калчища старателно по посока на завиването и ги намажи със каша от настърган сапун и малко вода.Стягай като придържаш калчището при завиване :wink: успех- испитан метод 20 години. :) Уважавам мнението на Спокойния , но мани го тоя конец -поне за мойта работа не става.
evdoki - специалист
Подкрепям напълно Spokoiniq, вземи си Локтайт 55
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:03 am, променено общо 1 път.
Армагедон - специалист
Конеца на Локтайт е супер, ама цената му е малко " солена " да не говорим за специализирания силикон . Давай с добрите и изпитани калчища и отгоре тефлонова лента :o :o - разбира се че трябва да спазваш посоката на навиване, както каза filmatoplo :!:
filmatoplo - майстор
Резбите на ППР преходите резбите на хромираните кранчета и аз ги надрасквам с ключа когато са с гладки резби, някой последно време се продават назъбенки . :wink: Ако тоя конец вършеше професионална работа -отдавна да го бях ползвал -работя на такива обекти че цената няма значение но не мога да си позволя да текне отвсякъде с тоя конец .
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:04 am, променено общо 1 път.
PLOCHKATABG - специалист
Нк
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:39 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "С какво да уплътня резбите при направа на ВИК инсталация ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: