Да де, от Роси-то ще е, правят ми доставки на място, сега имам да правя един гардероб с 4 плъзгащи врати, едната е само огледало и това ми е дерта за момента.
Всичко за дърводелството
shadowman
- майстор
46 мнения в "Как се правят тези врати на гардероб ?"
bogomilZ
- специалист
shadowman написа:bogomilZ, щом пишеш за тая система значи си я използвал, как се държи, добре ли работи?ползвам тази система по няколко причини : долното водене е по ефтино , повишена товароносимост (в повечето случай едната врата е с огледало цяло), тежеста се носи от дъното на гардероба а то е стабилно стъпило на пода , ползвам регулируеми крачета и лесно се вкарва в равнина дъното при монтажа, вероятно има и други системи по света но за 150 лв комплекта за гардероб с две врати цената е разумна
miliad
- майстор
Като гледам тази система "Поло" ще свърши работа. И аз имам нещо такова предвид.Няма смисъл елемента да се подлепва отпред на вратата.Това означава да има по голям луфт между двете врати, а от там и повече прах в гардероба.Съществува и риска, ако вратите направят корем да почнат да се закачат една в друга и да се надере покритието.Показвам дръжка която има два канала:за 18мм плоскост и за стъкло.
Прикачен файл
c71737r59yh03dwvcrds1whhrsw50u.jpg (4.65 KиБ) Видяна 11013 пъти
bogomilZ
- специалист
miliad написа:Като гледам тази система "Поло" ще свърши работа. И аз имам нещо такова предвид.Няма смисъл елемента да се подлепва отпред на вратата.Това означава да има по голям луфт между двете врати, а от там и повече прах в гардероба.Съществува и риска, ако вратите направят корем да почнат да се закачат една в друга и да се надере покритието.Показвам дръжка която има два канала:за 18мм плоскост и за стъкло.прав си колега - идеята ми е да не се прекъсва тялото на врата и са лепи защото в домашни условия няма да може да го направи като света , ползването на кантдръжка е повече от задължително
за растоянието и влизане на прах - ако домакинята ( или домакина - зависи кой чисти ) има прах в стаята , все ще се намери от къде да влезе
относно корема на вратите - ако се получи такъв корем на мен ще ми дразни окото всеки път и неминуемо врата е за смяна, кант дръжка от двете страни ще стабилизира вратата вертикално
miliad
- майстор
Да се върнем конкретно на въпроса на Изитоп. Разгледай добре линка който съм дал по горе.Поляците показват няколко различни системи на плъзгане.Има и схемата от снимката която ти си постнал.В сайта има монтажни схеми със снимки към тях.Обяснено е много добре, не е необходимо да знаеш полски
. Тези системи са широко разпространени в Бг под различни имена, все ще ги намериш в спец. магазини.

Izotop
- помощник
Мерси много на всички за упътванията
Много полезна информация сте ми дали , благодаря !!!!! Наистина е ценна, особенно за начинаещ любител като мене
Отказах се от вратите с 2 различни цвята...... малко ми е извън възможноситите май за направа това нещо, колкото и да ми се иска ...
Обаче вратите си остават плъзгащи- голям проблем . Благодарение на вас колеги , разбрах че механизмите били в зависимост от тежеста на вратата -лоша работа в моят случай. Ще ви дам снимка на това което по принцип предвиждам за гардероба :
Проблемът е , че ми идва на 320 см ширина този гардероб и 230 височина. Предвиждам го да е със 3 врати (вътрешна система някаква ). Обаче .... май ще са много тежки вратите. Не знам как се изчислява тежината на врата с определени размери ( аз още не съм поръчал да ми нарежат плоскостите, защото не съм привършил с плановете нали ), но ми се струва, че тези 3 врати за този гардероб - всяка със ширина 105см........доста ще тежът , а не знам мога ли да направя нещо, за да са ми не 3 ... а 4 или 5 вратите. След като прочетох отговорите ви , отидох в една фирма където продават такива плъзгащи системи за врати и понеже нищо не разбирам - направо си казах ( и показах) какъв искам да си го направя гардеробът, и те ми изчислиха някакви механизми за 3-те врати , ал.профил за отсрани на вратите, релси , някакви четки ( така и не разбрах за какво са тия четки ама ми казаха че ми трябвали )и незнам си още какво - цена почти 300 лева !!!!! Тоя гардероб ще ми излезе златен !!! Аз в тоя вариант.... по-добре да си го купя готов от магазина
, защото : 6 плоскости по 90 лв - 540лв. кантиране - незнам колко , но едва ли ще е под 50лв, стават около 600. И с тия 300 лева за механизмите дето ги искат : 900...... .Направо златен гардероб би излязъл
Дали са ме изпоналъгали нещо като им казах че не ми е това основната дейност но искам сам да си го направя ? Дайте отново някакъв съвет моля !

Проблемът е , че ми идва на 320 см ширина този гардероб и 230 височина. Предвиждам го да е със 3 врати (вътрешна система някаква ). Обаче .... май ще са много тежки вратите. Не знам как се изчислява тежината на врата с определени размери ( аз още не съм поръчал да ми нарежат плоскостите, защото не съм привършил с плановете нали ), но ми се струва, че тези 3 врати за този гардероб - всяка със ширина 105см........доста ще тежът , а не знам мога ли да направя нещо, за да са ми не 3 ... а 4 или 5 вратите. След като прочетох отговорите ви , отидох в една фирма където продават такива плъзгащи системи за врати и понеже нищо не разбирам - направо си казах ( и показах) какъв искам да си го направя гардеробът, и те ми изчислиха някакви механизми за 3-те врати , ал.профил за отсрани на вратите, релси , някакви четки ( така и не разбрах за какво са тия четки ама ми казаха че ми трябвали )и незнам си още какво - цена почти 300 лева !!!!! Тоя гардероб ще ми излезе златен !!! Аз в тоя вариант.... по-добре да си го купя готов от магазина

Прикачен файл
garderob.jpg (114.95 KиБ) Видяна 12220 пъти
шоп
- майстор
елементарно ...
теглото на вратите се изчислява като умножиш обема по специфичното тегло
например за ПДЧ кронспан е 680 кг на кубичен метър
межеш да прибавиш и килограм за дръжки или ал. кантове ако имаш такива.
А относно кантиране и рязане виж моята сметка
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=25421

теглото на вратите се изчислява като умножиш обема по специфичното тегло
например за ПДЧ кронспан е 680 кг на кубичен метър
межеш да прибавиш и килограм за дръжки или ал. кантове ако имаш такива.
А относно кантиране и рязане виж моята сметка
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=25421
maroka
- специалист
Хайде да внесем малко пояснения 
Да започнем с дълбочината. Пусни още 3-5 см по дълбок корпуса, за да не ти закачат дрехите в задните врати.
Гардероба си плаче за 4 плъзгащи врати, респективно трябва да си промениш и вътрешното разпределение.
Не се хвърляй в сметки колко ти струват механизмите и гардероба като цяло. Първо го правиш за себе си и за години напред. Виждал ли си готов гардероб за 900 лв какво представлява ? Освен това твоето не е гардероб, а огромен гардероб
50 лв кантиране са малко, брой си ги по 2 лв за линеен метър...лесно ще ги калкулираш.
За разкрой както го намериш...или на плоскост, или на линеен метър.
Четките за механизма са 2 типа. Едните се слагат, за да омекотят контакта на врата със страница на гардероба. Другите се слагат между вратите, за да не влиза прах
Ако имаш по-голям бюджет можеш да си вземеш и slow motion за крайните врати...ей от такива неща идва кефа на човек
Профили - много и разнообразни. Избери си нещо качествено, за да си го ползваш безаварийно.
Пообиколи малко по магазините, разгледай как се плъзгат вратите, погледни механизмите и конкретно профила. Много се спекулира с алуминиевите профили. Знаеш, че алуминият е мек метал, който е податлив на трайна деформация. За това има 2 варианта да стане здрав профил, който да не позволява плоскостта да измята - да се направи профила по-дебелостенен и да се повиши коефициента на устойчивост при деформация, или да се направи примес с по-твърд метал и да се мине тъничко.
Ето така се правят повечето предлагани профили. Казват ти, че е алуминий, ама не съвсем. И въпреки това съвсем лесно с голи ръце можеш да си сукаш пръчка профил както си пожелаеш
Качественият профил е дебелостенен, има сравнително малко примеси и анодизация (оцветен в еднаква гама по цялата си дължина), независимо дали е в натуралният цвят на алуминият, или друг.
Ето ти втори признак за разпознаване, като погледнеш натуралният цвят на алуминият той трябва да е с еднакъв нюанс по цялото протежение, трябва да изглежда лъскав, а не тъмен, на петна и с ефект на драно желязо.
Накрая питаш дали профила има (Е)луксация. Ако те изгледат глупаво и ти отговорят отрицателно, или уклончиво - това не е твоят профил.
Луксацията е електролизен процес, при който се постига закаляване на горният слой на профила. Така той става износоустойчив и не се драска, или наранява никак лесно.
Това ми хрумва засега, за после можем да добавим още нещо

Да започнем с дълбочината. Пусни още 3-5 см по дълбок корпуса, за да не ти закачат дрехите в задните врати.
Гардероба си плаче за 4 плъзгащи врати, респективно трябва да си промениш и вътрешното разпределение.
Не се хвърляй в сметки колко ти струват механизмите и гардероба като цяло. Първо го правиш за себе си и за години напред. Виждал ли си готов гардероб за 900 лв какво представлява ? Освен това твоето не е гардероб, а огромен гардероб

50 лв кантиране са малко, брой си ги по 2 лв за линеен метър...лесно ще ги калкулираш.
За разкрой както го намериш...или на плоскост, или на линеен метър.
Четките за механизма са 2 типа. Едните се слагат, за да омекотят контакта на врата със страница на гардероба. Другите се слагат между вратите, за да не влиза прах

Ако имаш по-голям бюджет можеш да си вземеш и slow motion за крайните врати...ей от такива неща идва кефа на човек

Профили - много и разнообразни. Избери си нещо качествено, за да си го ползваш безаварийно.
Пообиколи малко по магазините, разгледай как се плъзгат вратите, погледни механизмите и конкретно профила. Много се спекулира с алуминиевите профили. Знаеш, че алуминият е мек метал, който е податлив на трайна деформация. За това има 2 варианта да стане здрав профил, който да не позволява плоскостта да измята - да се направи профила по-дебелостенен и да се повиши коефициента на устойчивост при деформация, или да се направи примес с по-твърд метал и да се мине тъничко.
Ето така се правят повечето предлагани профили. Казват ти, че е алуминий, ама не съвсем. И въпреки това съвсем лесно с голи ръце можеш да си сукаш пръчка профил както си пожелаеш

Качественият профил е дебелостенен, има сравнително малко примеси и анодизация (оцветен в еднаква гама по цялата си дължина), независимо дали е в натуралният цвят на алуминият, или друг.
Ето ти втори признак за разпознаване, като погледнеш натуралният цвят на алуминият той трябва да е с еднакъв нюанс по цялото протежение, трябва да изглежда лъскав, а не тъмен, на петна и с ефект на драно желязо.
Накрая питаш дали профила има (Е)луксация. Ако те изгледат глупаво и ти отговорят отрицателно, или уклончиво - това не е твоят профил.
Луксацията е електролизен процес, при който се постига закаляване на горният слой на профила. Така той става износоустойчив и не се драска, или наранява никак лесно.
Това ми хрумва засега, за после можем да добавим още нещо

Izotop
- помощник
Благодаря за отговора
Корпуса го начертах така на тази програма , защото не знам как да пусна вътрешното разпределение с по-малък размер, този компютърен чертеж е само ориентировъчен , за да покажа какво искам да е горе-долу. Истинският чертеж си го правя на ръка , там съм предвидил 6 см вътрешното разпределение да е по-тясно , за да има място за вратите. За профила : разбрах какво трябва да търся, мерси. Значи вратите трябва да са 4 на този размер :320см , така ли ? А какъв механизъм да търся ..... някой може ли да ми препоръча нещо ? А за цената : гледам я ...... защото си е сума за нас и ..... искаме да си направим не само гардероба , а средствата ако се отпускаме : няма да са достатъчни за нещо повече от гардероб и 2 нощни шкафчета
Затова я гледам тази цена.. 

Тема "Как се правят тези врати на гардероб ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература